Рецепт Пряний рис фото

Пряний рис
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи, Мал
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Для тих, кого приваблює східна кухня так само, як і мене, я хочу розповісти, як приготувати пряний рис. Він робиться на індійський манер з великою кількістю приправ, наприклад, кориці, кардамону, кмину.

Цей рис прекрасно підійде для вегетаріанського харчування (тоді використовуємо олію). Але і тим, хто не відмовляється від продуктів тваринного походження, цей пряний рис напевно припаде до душі. У нього просто неймовірно класний аромат, який наповнить ваш будинок привабливими східними нотками і скличе до столу всю сім'ю.

  • Мал - 300 грам (найкраще басматі)
  • Вода - 1, 8 L
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Кардамон - 2 штуки(2 "коробочки" з насінням)
  • Паличка кориці - 1 штука (близько 5 см)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (або масло "дХІ" )
  • Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Пластівці чилі - 0, 25 чайних ложки
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Куркума - 0, 25 чайних ложки
пряний рис - фото крок 1
Насамперед промийте рис до прозорої води і залийте його холодною водою на півгодини. Злийте воду. Закип'ятіть воду, приправити сіллю, покладіть туди рис, кардамон і корицю, варіть протягом 10 хвилин.
пряний рис - фото крок 2
Коли рис готовий, приберіть з нього приправи і відкиньте в сито, щоб стекла вода. В сотейнике нагрейте масло, додайте насіння гірчиці, кмин, чилі. Готуйте, поки насіння не стануть підскакувати.
пряний рис - фото крок 3
Потім додайте подрібнену цибулю, смажте хвилин 7.
пряний рис - фото крок 4
В кінці додайте подрібнений часник, через 2 хвилини - рис і куркуму. Добре перемішайте, прогрейте 4 хвилини і подавайте.

Схожі рецепти