Пряний рис
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, кого приваблює східна кухня так само, як і мене, я хочу розповісти, як приготувати пряний рис. Він робиться на індійський манер з великою кількістю приправ, наприклад, кориці, кардамону, кмину.
Цей рис прекрасно підійде для вегетаріанського харчування (тоді використовуємо олію). Але і тим, хто не відмовляється від продуктів тваринного походження, цей пряний рис напевно припаде до душі. У нього просто неймовірно класний аромат, який наповнить ваш будинок привабливими східними нотками і скличе до столу всю сім'ю.
- Мал - 300 грам (найкраще басматі)
- Вода - 1, 8 L
- Сіль - 2 чайних ложки
- Гвоздика - 2 штуки
- Кардамон - 2 штуки(2 "коробочки" з насінням)
- Паличка кориці - 1 штука (близько 5 см)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (або масло "дХІ" )
- Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Пластівці чилі - 0, 25 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Куркума - 0, 25 чайних ложки
Насамперед промийте рис до прозорої води і залийте його холодною водою на півгодини. Злийте воду. Закип'ятіть воду, приправити сіллю, покладіть туди рис, кардамон і корицю, варіть протягом 10 хвилин.
Коли рис готовий, приберіть з нього приправи і відкиньте в сито, щоб стекла вода. В сотейнике нагрейте масло, додайте насіння гірчиці, кмин, чилі. Готуйте, поки насіння не стануть підскакувати.
Потім додайте подрібнену цибулю, смажте хвилин 7.
В кінці додайте подрібнений часник, через 2 хвилини - рис і куркуму. Добре перемішайте, прогрейте 4 хвилини і подавайте.