Ferry Масала
(покроковий рецепт з фото)
Ви, напевно, здивуєтеся, але на цей раз ми нічого їсти не будемо. Чи не тому, що неїстівне. Просто цю приправу не їдять в чистому вигляді. Ось, як приготувати гарам Масалов, ароматну суміш спецій.
Ця індійська приправа не може залишитися непоміченою у доброї господині, оскільки з її допомогою можна і страви урізноманітнити, і напої готувати, і здоров'ю допомагати. Відомо, що гарам-масала дуже добре впливає на чоловіче здоров'я, ну, ви зрозуміли, про що я! А ще з нею виходять шикарні глінтвейни! Її додають в різні бобові супи і юшки, плов і рагу. Загалом, експериментуйте зі смаками, тим більше, що тепер у вас в наявності з'явився рецепт, як приготувати гарам-Масалов.
- Кмин (зіра) - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний горошком - 2 Ст. Ложки
- Кардамон - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Горіх мускатний - 1 Чайна ложка
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
Відсипатися відразу потрібну кількість приправ жменьку на блюдо. Якщо у вас якісь з інгредієнтів вже змолоті, їх висипаємо окремо. У мене ж все в цілісному вигляді.
Беремо сковороду. Вона повинна бути абсолютно сухою. Викладаємо в неї все неперемолотие інгредієнти. Можна, можливо, звичайно, обсмажувати все окремо, так воно правильніше. Але я буду смажити спеції разом. Вони потім все одно змішаються, а час заощаджу. Підсмажуємо все спеції на сковороді, включаючи лавровий лист і палички кориці. Чи не лінуємося помішувати. Смажимо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, щоб спеції розкрилися.
Знімаємо сковороду з вогню. Виймаємо з неї лавровий лист, шафран і палички кориці. Беремо ступку. Складаємо в неї порціями сипучі спеції і перетираємо гарненько. Можна скористатися кавомолки для цих цілей. Корицю і шафран поки відкладаємо вбік.
Розтираємо палички кориці з шафраном окремо (можете скористатися кавомолки). Лавровий лист нам не знадобиться, він вже зіграв свою роль. Знову беремо сковороду і обсмажуємо перетерті спеції, перемішуючи лопаткою, протягом пари хвилин.
Змішуємо всі перемелені і вже обсмажені інгредієнти разом. Приправа гарам-масала готова! Пересипаємо її в закриту ємність, щоб вона не вивітрювалася і зберігала свої аромати.