Рецепт Ferry Масала фото

Ferry Масала
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Шафран
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Супи

Ви, напевно, здивуєтеся, але на цей раз ми нічого їсти не будемо. Чи не тому, що неїстівне. Просто цю приправу не їдять в чистому вигляді. Ось, як приготувати гарам Масалов, ароматну суміш спецій.

Ця індійська приправа не може залишитися непоміченою у доброї господині, оскільки з її допомогою можна і страви урізноманітнити, і напої готувати, і здоров'ю допомагати. Відомо, що гарам-масала дуже добре впливає на чоловіче здоров'я, ну, ви зрозуміли, про що я! А ще з нею виходять шикарні глінтвейни! Її додають в різні бобові супи і юшки, плов і рагу. Загалом, експериментуйте зі смаками, тим більше, що тепер у вас в наявності з'явився рецепт, як приготувати гарам-Масалов.

  • Кмин (зіра) - 2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошком - 2 Ст. Ложки
  • Кардамон - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Горіх мускатний - 1 Чайна ложка
  • Шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
Ferry Масала - фото крок 1
Відсипатися відразу потрібну кількість приправ жменьку на блюдо. Якщо у вас якісь з інгредієнтів вже змолоті, їх висипаємо окремо. У мене ж все в цілісному вигляді.
Ferry Масала - фото крок 2
Беремо сковороду. Вона повинна бути абсолютно сухою. Викладаємо в неї все неперемолотие інгредієнти. Можна, можливо, звичайно, обсмажувати все окремо, так воно правильніше. Але я буду смажити спеції разом. Вони потім все одно змішаються, а час заощаджу. Підсмажуємо все спеції на сковороді, включаючи лавровий лист і палички кориці. Чи не лінуємося помішувати. Смажимо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, щоб спеції розкрилися.
Ferry Масала - фото крок 3
Знімаємо сковороду з вогню. Виймаємо з неї лавровий лист, шафран і палички кориці. Беремо ступку. Складаємо в неї порціями сипучі спеції і перетираємо гарненько. Можна скористатися кавомолки для цих цілей. Корицю і шафран поки відкладаємо вбік.
Ferry Масала - фото крок 4
Розтираємо палички кориці з шафраном окремо (можете скористатися кавомолки). Лавровий лист нам не знадобиться, він вже зіграв свою роль. Знову беремо сковороду і обсмажуємо перетерті спеції, перемішуючи лопаткою, протягом пари хвилин.
Ferry Масала - фото крок 5
Змішуємо всі перемелені і вже обсмажені інгредієнти разом. Приправа гарам-масала готова! Пересипаємо її в закриту ємність, щоб вона не вивітрювалася і зберігала свої аромати.

Схожі рецепти