Курячі масала
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати "чікен масала", незвичайне за назвою і смаком страва. Родина його - в Індії. Подається воно з коржами НААН, але зараз не про це. Читайте рецепт і все дізнаєтеся самі.
Як готується це блюдо? Та так само, як і всі інші смачні речі: з душею і турботливими руками! В індійській кухні особливе значення надають різним прянощів і спецій, мабуть, з огляду на зростання таких в цій країні. Добре, що необов'язково їхати в Індію для того, щоб спробувати екзотичне колоритне місцеве блюдо. У наш час його можна з легкістю приготувати вдома!
- Куряче філе - 500 грам
- Помідори - 4 штуки
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Вершки - 50-100 грам
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Насіння кардамону - 4-5 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Обкладинка - 1 штука
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Перець чилі - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
Займемося для початку курячим філе. Його потрібно промити і нарізати на шматочки. Бажано різати в довжину. Кладемо курку на змащену олією сковороду. Перемішуємо. Ставимо в духовку при 180 градусах на 20 хвилин. Можна просто обсмажити курку на сковороді.
Беремо сковороду з високими краями. Розігріваємо олію, ложки 3. Кладемо кмин, лавровий лист, гвоздику, кардамон і паличку кориці. Обсмажуємо хвилини дві-три. Туди ж кладемо нарубані головки ріпчастої цибулі і знову обсмажуємо. Потім рубаємо дрібно часник і нарізаємо помідори кубиками. Складаємо в сковорідку і обсмажуємо до повного розм'якшення помідорів.
Витягуємо куряче філе з духовки. Кладемо в сковороду до овочів. Посипаємо меленим коріандром, куркумою і чилі перцем. Все перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні хвилини три.
Болгарський перець очищаємо від кісточок. Нарізаємо дрібними кубиками. Я взяла зелений перець для контрасту. Кладемо в сковорідку і тушкуємо п'ять хвилин, помішуючи рагу. Дістаємо вершки і вливаємо їх до овочів з куркою. Краще брати вершки масніший, щоб вони не згорнулися.
Тепер завершальний штрих, який визначає назву блюда. Нам знадобиться індійська суміш спецій, яка називається гарам-масала. Туди входять імбир, цибуля, часник і гострий перець. Все перемішуємо і дотушіваем протягом трьох-п'яти хвилин. Перед подачею вийміть паличку кориці і лавровий лист. У такому вигляді можна подавати на стіл. Приємною вам "чікен Масалов"!