Курка «тікка Масала» (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Профіль "де Масала" - це дуже яскраве і насичене блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру, вірніше - до якого підійде будь-який гарнір. Тепер ви ніколи не скажете, що курка суха і без смаку.
Дуже часто від своїх подруг я чую, що куряча грудка підходить тільки для салатів, що основне блюдо з неї не вийде смачним, як не старайся. Сьогодні я вирішила зруйнувати цей стереотип і запропонувати вам рецепт, як приготувати курку "тікка Масала" (майстер клас). Рецепт досить простий, і, здавалося б, великий набір інгредієнтів нехай вас не лякає. Тут дуже багато спецій, і, скажу вам, вони все дуже важливі. Саме така комбінація надає страві неповторні аромат і смак. Звичайно, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід з обережністю їсти таке блюдо, ну а всім іншим - смачного!
- Куряча грудка - 300 грам
- Йогурт - 100 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 5 грам
- Сіль - За смаком
- Паприка - 3 чайних ложки
- Ferry Масала - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (сушений)
- Порошок чилі - 1 Чайна ложка
- Томатний соус - 2/3 склянки
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
Курку промийте та висушіть паперовими рушниками. Поріжте курячу грудку на невеликого розміру шматочки.
Все це добре перемішайте, щоб кожен шматочок курки був покритий йогуртом з великою кількістю спецій. Затягніть миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
Дрібно порубати цибулю, відправте його в сковороду з розігрітим рослинним маслом, до нього додайте подрібнений часник і імбир. Всипте спеції: залишилися паприку і гарам масала, перець чилі, kurkumu і koriandr. Перемішайте.
За цей час наші курячі шашлички запеклася. Зніміть шматочки курки з шпаг і відправте в підготовлений пряний соус.
Подавати ароматну курочку можна з будь-яким гарніром: з макаронами, каси, картопляним пюре. У кожному разі буде смачно і ситно.