Рисові кошички з куркою Тікка Масала
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите яскраві, пряні і гострі індійські страви, приготуйте курячу Тікко масалу в кошиках з запеченого рису! виходить красиво, смачно і посуд мити не потрібно!
До складу Масалов (пряної суміші) для курки входять деякі екзотичні приправи і прянощі, типу асафетиди, бенгальського горошку або шамбали. Однак, якщо ви не можете купити готову масалу, це не привід відмовлятися від смачної страви. Візьміть всім доступні прянощі: koriandr, паприка, перець чилі, кмин, чорний перець, часник, додайте корицю, імбир, кардамон, куркуму і гвоздику. Буде смачно і ароматно!
- Куряче філе - 400 грам (дЛЯ КУРКИ: всі продукти нижче)
- Йогурт натуральний - 200 мілілітрів (густий)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - 1 Ст. Ложка(tanduri масала або Тікка масала)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Імбир свіжий - 1 Чайна ложка (тертий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (дЛЯ СОУСУ: всі продукти нижче)
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1/2-1 штуки (за смаком)
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 100 мілілітрів (густі)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Білки яєчні - 2 штуки (дЛЯ кошичків: всі продукти нижче)
- Рис круглий - 2 склянки
- Цибуля зелена сушений - 3 Ст. Ложки
- Петрушка сушена - 1 Ст. Ложка
- Огірок свіжий - 2 штуки (дЛЯ Райт: всі продукти нижче)
- Зелень - 1 пучок (петрушка, Зелена цибуля, м'ята)
- Йогурт натуральний - 3-4 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Змішайте йогурт з Массалов тандури або тікка, або підготуйте свою пряну суміш. Додайте тертий імбир і часниковий порошок, приправити сіллю, додайте лимонний сік і дрібку цукру, перемішайте.
Додайте нарізану великими кубиками курку, перемішайте і залиште маринуватися на півгодини.
Приготуйте райту з огірків з пряною зеленню і йогуртом, приберіть в холодильник.
Зваріть рис, остудіть, додайте трохи сушеного лука і петрушки. Збийте виделкою білки і з'єднайте їх з рисом.
Вистелити пергаментним папером три рамекіна, змастіть маслом і викладіть рис, пальцями формуючи кошики. Поставте заготовки в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15-20. Готові кошики вийміть з форми, зніміть папір і накрийте рушником, щоб вони залишалися теплими.
Курку нанизайте на попередньо замочені дерев'яні шпажки і запечіть під грилем до готовності - хвилин 15-20.
Зручніше розкласти шпажки на решітці, підставивши під неї форму, в яку можна налити трохи води. Так шматочки курки підрум'яняться, але не пересохне.
Зручніше розкласти шпажки на решітці, підставивши під неї форму, в яку можна налити трохи води. Так шматочки курки підрум'яняться, але не пересохне.
Розігрійте в сковороді олію і всипте насіння кмину, зіри і гірчиці. Помішуючи, прогрійте спеції до появи яскравого аромату. Додайте паприку і розмішайте.
Викладіть мелкорубление цибулю і часник, додайте перець чилі. Обсмажте хвилинку і додайте томатну пасту. Обсмажуйте всі разом ще хвилину.
Додайте залишки маринаду, 50 мл води і вершки. Добре розмішайте і прогрійте соус протягом 2 хвилин.
Викладіть в соус шматочки курки, знявши їх з шпаг. Прогрійте пару хвилин.
Викладіть курку з соусом в рисові кошики, прикрасьте зеленню і подавайте гарячими з охолодженої Райт. Смачного!