Тікка Масала
(покроковий рецепт з фото)
Тікка Масала - страва індійської кухні, шматочки (тікка) смаженої курки з каррі в соковитому соусі червоного або оранжевого кольору на основі помідорів і перцю. Соус, як правило, креязикай, злегка пряний.
Історія походження цієї страви спірна. Блюдо дійсно індійської кухні, але одні стверджують, що блюдо з'явилося в перших індійських ресторанах лондонського району Сохо в 1970-х роках. Рахул Верма (експерт з вуличної їжі з Делі), заявив, що блюдо виникло (можливо, випадково, з наступною імпровізацією) в Пенджабі в останні 50 років.
- Куряче м'ясо (філе) - 700 грам
- Ferry Massala - 1, 5 чайних ложки (або приготувати самостійно)
- Помідори - 4 штуки
- Болгарський перець червоний - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вершки 10-15% - 200 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 250 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
1. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Попередньо потрібно в м'ясі видалити всі грубі жили і плівочки, залишки кісток,
2. Помістіть м'ясо в мисочку. З лимона зніміть цедру. Видавіть сік. Додайте сік і цедру до м'яса. Додайте до м'яса так само солі, перцю. Перемішайте і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
3. Можна купити готову спецію Гараму Массан, а можна приготувати самому. В подрібнювач кладемо свіжий імбир( я взяла цукат з імбиру), запашний перець 3-5 горошин, гвоздика 3-4 кнопка, лавровий листок 1 шт, косарка molotиj 0, 5 ч ложки, куркума 1 немає. Ложка. Всі зазначені спеції подрібнити в кавомолці або подрібнювачі.
4. Дрібно нарізати помідори і болгарський перець.
5. Очистіть і наріжте кубиком цибулю. Обсмажте його на рослинному маслі до рум'яності. Зніміть повністю лук зі сковороди, а масло, на якому він смажився залиште.
6. На тій же сковороді, додавши трохи рослинного масла обсмажте курку.
7. До обсмаженої курки додайте спеції Гараму Массан і помідори з перцем, обсмажену цибулю. Перемішайте і тушкуйте все разом 5-7 хвилин.
8. У сковороду влийте трохи курячого бульйону. Гасіть все 10 хвилин. Додайте за смаком солі.
9. До готової курки влийте 200 мл вершків 10-15% жирності. Тушіте 5 хвилин, постійно помішуючи.
10. Вимикаємо блюдо і подаємо до столу. Смачні шматочки курки, в пряному соусі, райдужно оранжевого кольору так і ваблять нас.