«тікка масала» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Тікка масала - це страва індійської кухні з невеликих шматочків м'яса, які смажаться в соусі з каррі. Курочка в пряному вершковому соусі - це щось! Варто спробувати!
Блюдо сподобається тим, хто не любить сильно гостре, але все-таки поважає гру смаків. Вивчіть, як приготувати тікка масала з куркою. Вона виходить соковитою і ароматною. Якщо вам набридла просто запечена або смажена птиця, то це ваш варіант! Подавайте його з відвареним рисом і індійськими коржами.
- Грецький йогурт - 100 грам
- Куряча грудка - 1 кілограм
- Помідор - 420 грам
- Вершки жирні - 300 мілілітрів
- Braai - 50 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Імбир мелений - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Каррі - 2, 25 чайних ложки(1 немає. Ложка - в маринад, 1, 25 немає. Ложки - в соус)
- Коріандр мелений - 2, 25 чайних ложки(1 немає. Ложка - в маринад, 1, 25 немає. Ложка - в соус)
- Кмин - 2, 75 чайних ложки(1 немає. Ложка - в маринад, 1, 75 немає. Ложка - в соус)
- Сіль - 2, 5 чайних ложки(1, 5 немає. Ложки - в маринад, 1 з. Ложка - в соус)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
2. Підготуйте маринад. Змішайте йогурт з сіллю, кмином, каррі, kurkumoy і koriandrom.
4. Обсмажте курку на домашньому грилі або на сковороді по 4-5 хвилин на кожній стороні.
6. Потім розігрійте масло у великій сковороді. Додайте імбир, цибуля, часник і обсмажте протягом 6 хвилин, помішуючи.
8. Потім додайте в сковороду сіль, цукор, вершки, перець і воду. А також дрібно нарізані помідори.
10. Через відведений час, викладіть в соус шматочки курки. Прогрійте все разом протягом 2 хвилин.