Горбуша в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Горбуша в сметані - гарне блюдо, яке люблять і дорослі, та діти. Смак страви виходить насиченим через присутність сирної скоринки, один gorbuša, запечена в сметані, виходить ніжною і соковитою.
Рецепт горбуші в сметані абсолютно не новий, проте його можна вважати одним з найбільш перманентних страв в моїй кухні. Готується досить просто, зате риба виходить обладнаний! неможливо встояти! Таке собі кулінарне диво - старань мінімум, а результат - чудовий, гідний навіть святкового столу, не кажучи вже про буденне обід або вечерю.
- Файл gorbuši - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Крем - 350 грам(150 - перший шар, 200 - верхній шар)
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль, перець, приправи - - За смаком(koriandr, мелений імбир, орегано)
- Свіжа зелень - 1 штука (пучок)
- Твердий сир - 250 грам
1. Філе гарненько промиваємо, просушуємо, нарізаємо на порційні шматки, поливаємо їх соком лимона, трохи рослинним маслом і маринуємо близько 40 хвилин в холодильнику.
2. У форму для випікання викладаємо 150 грам сметани, разравниваем її і рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла.
2. У форму для випікання викладаємо 150 грам сметани, разравниваем її і рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла.
3. Викладаємо у форму філе риби (досить щільно), потім солимо, перчим, приправляем.
4. Змішуємо сметану з дрібно нарубаної зеленню і обмазуємо рибу.
5. Посипаємо натертим сиром.
6. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Смачного!