Горбуша в сметані на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Горбуша за цим рецептом виходить незвичайно ніжна, соковита і смачна! Якщо хочете порадувати домочадців чимось одночасно і особливим, і простим, тоді це блюдо точно для вас!
Приготувати горбушу в сметані на сковороді дуже просто і досить швидко, а виходить дуже смачне страва, яке припаде до смаку всім. Блюдо поживне, корисне, ніжне і соковите! Приберіть з інгредієнтів чорний мелений перець і сміливо готуйте цю рибку навіть для дітей! Гарнір можна подати будь-який, підійдуть свіжі або приготовані овочі на пару, картопля, рис або макарони. Сметану можна замінити на вершки, але в такому випадку воду з інгредієнтів виключайте.
- Горбуші - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть гребінець від лусочок, видаліть нутрощі, відріжте голову, хвіст і зріжте плавники. Промийте, обсушити і наріжте рибу на порційні шматочки.
Натріть кожен шматочок сіллю і перцем, обваляйте з усіх боків в борошні.
Цибуля наріжте пір'ям і обсмажте на сковороді до готовності.
Перекладіть поки цибуля на тарілку, а на цій же сковороді обсмажте шматочки риби. Обсмажувати рибу необхідно з двох сторін на сильному вогні, щоб утворилася хрустка скоринка, яка запечатає все соки всередині.
Поверніть на сковороду обсмажену цибулю.
З'єднайте сметану, воду, борошно, сіль, перець, добре перемішайте і залийте рибу вийшла сметанною заливкою. Накрийте сковороду кришкою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте все близько 15-20 хвилин.
Горбуша в сметані на сковороді готова. Розкладаємо рибу по тарілках, поливаємо отриманому сметанним соусом і подаємо до столу. Дуже ніжно, соковитий і смачний! Смачного!