Рецепт Горбуша на сковороді фото

Горбуша на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Лимон
Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Горбуші, звичайно, риба"примхлива" , тому і рецепти її приготування зазвичай складні. Але тільки не цей, - ситно і дуже просто можна пригостити домашніх і гостей пікантним блюдом, Не втомлююся при цьому!

Опис приготування:

Особисто мені цей простий рецепт горбуші на сковороді подобається якраз-таки своєю демократичністю, - не потрібно довго і нудно вистоювати на кухні, а результат, при цьому всім - вище всяких похвал! Тут вся суть в маринаді, але навіть і він, як ви побачите, готуватися вкрай просто. Так що, як то кажуть, навіщо ускладнювати собі життя, якщо можна навіть таку дорогу рибу, як горбуша, приготувати смачно і швидко?

1. Для початку нашу рибу размораживаем, і, якщо необхідно, чистимо і нарізаємо порційними шматочками.

2. У соуснику зробимо маринад. Для цього лимони та апельсини подрібнюємо, або ж пропускаємо через соковижималку. В ідеалі для соусу потрібен сік і цедра цих фруктів.

3. Тепер до маринаду додаємо сіль, перець, і приправи, якщо захочете. Цікаве поєднання смаку виходить, якщо додати трохи гвоздики.

4. Мед розтоплюємо на водяній бані, або ж додаємо відразу, але дуже ретельно розмішуємо, щоб консистенція соусу була однорідною.

5. Тепер викладаємо шматочки риби в маринад, і займаємося своїми справами хоча б хвилин 20. Чим довше риба просочується, - тим більш насиченим смак, пам'ятайте про це.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, - і смажимо нашу рибу, полив залишками маринаду!

От і все! Такий рецепт приготування горбуші на сковороді зазвичай без праці вдається навіть не найкращим господаркам, а вже незвичайний смак запам'ятається вам надовго! Я ще зазвичай перед самим кінцем приготування рясно засинаю горбушу тертим сиром, щоб вийшла апетитна скоринка, і подаю з зеленою цибулькою. Але це вже, звичайно, питання смаку, - можна подати таку горбушу з зеленню і рослинним маслом, а можна - і взагалі"в чистому вигляді" . Експериментуйте!


  • Горбуші - 1 кілограм
  • Лимон - 2 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Особисто мені цей простий рецепт горбуші на сковороді подобається якраз-таки своєю демократичністю, - не потрібно довго і нудно вистоювати на кухні, а результат, при цьому всім - вище всяких похвал! Тут вся суть в маринаді, але навіть і він, як ви побачите, готуватися вкрай просто. Так що, як то кажуть, навіщо ускладнювати собі життя, якщо можна навіть таку дорогу рибу, як горбуша, приготувати смачно і швидко?

1. Для початку нашу рибу размораживаем, і, якщо необхідно, чистимо і нарізаємо порційними шматочками.

2. У соуснику зробимо маринад. Для цього лимони та апельсини подрібнюємо, або ж пропускаємо через соковижималку. В ідеалі для соусу потрібен сік і цедра цих фруктів.

3. Тепер до маринаду додаємо сіль, перець, і приправи, якщо захочете. Цікаве поєднання смаку виходить, якщо додати трохи гвоздики.

4. Мед розтоплюємо на водяній бані, або ж додаємо відразу, але дуже ретельно розмішуємо, щоб консистенція соусу була однорідною.

5. Тепер викладаємо шматочки риби в маринад, і займаємося своїми справами хоча б хвилин 20. Чим довше риба просочується, - тим більш насиченим смак, пам'ятайте про це.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, - і смажимо нашу рибу, полив залишками маринаду!

От і все! Такий рецепт приготування горбуші на сковороді зазвичай без праці вдається навіть не найкращим господаркам, а вже незвичайний смак запам'ятається вам надовго! Я ще зазвичай перед самим кінцем приготування рясно засинаю горбушу тертим сиром, щоб вийшла апетитна скоринка, і подаю з зеленою цибулькою. Але це вже, звичайно, питання смаку, - можна подати таку горбушу з зеленню і рослинним маслом, а можна - і взагалі"в чистому вигляді" . Експериментуйте!

Схожі рецепти