Рецепт Горбуша на сковороді фото

Горбуша на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Лимон
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід, Новий рік
Гарячі страви

Горбуші, звичайно, риба "примхлива", тому і рецепти її приготування зазвичай складні. Але тільки не цей, - ситно і дуже просто можна пригостити домашніх і гостей пікантним блюдом, Не втомлююся при цьому!

Особисто мені цей простий рецепт горбуші на сковороді подобається якраз-таки своєю демократичністю, - не потрібно довго і нудно вистоювати на кухні, а результат, при цьому всім - вище всяких похвал! Тут вся суть в маринаді, але навіть і він, як ви побачите, готуватися вкрай просто. Так що, як то кажуть, навіщо ускладнювати собі життя, якщо можна навіть таку дорогу рибу, як горбуша, приготувати смачно і швидко?

1. Для початку нашу рибу размораживаем, і, якщо необхідно, чистимо і нарізаємо порційними шматочками.

2. У соуснику зробимо маринад. Для цього лимони та апельсини подрібнюємо, або ж пропускаємо через соковижималку. В ідеалі для соусу потрібен сік і цедра цих фруктів.

3. Тепер до маринаду додаємо сіль, перець, і приправи, якщо захочете. Цікаве поєднання смаку виходить, якщо додати трохи гвоздики.

4. Мед розтоплюємо на водяній бані, або ж додаємо відразу, але дуже ретельно розмішуємо, щоб консистенція соусу була однорідною.

5. Тепер викладаємо шматочки риби в маринад, і займаємося своїми справами хоча б хвилин 20. Чим довше риба просочується, - тим більш насиченим смак, пам'ятайте про це.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, - і смажимо нашу рибу, полив залишками маринаду!

От і все! Такий рецепт приготування горбуші на сковороді зазвичай без праці вдається навіть не найкращим господаркам, а вже незвичайний смак запам'ятається вам надовго! Я ще зазвичай перед самим кінцем приготування рясно засинаю горбушу тертим сиром, щоб вийшла апетитна скоринка, і подаю з зеленою цибулькою. Але це вже, звичайно, питання смаку, - можна подати таку горбушу з зеленню і рослинним маслом, а можна - і взагалі "в чистому вигляді" . Експериментуйте!


  • Горбуші - 1 кілограм
  • Лимон - 2 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Особисто мені цей простий рецепт горбуші на сковороді подобається якраз-таки своєю демократичністю, - не потрібно довго і нудно вистоювати на кухні, а результат, при цьому всім - вище всяких похвал! Тут вся суть в маринаді, але навіть і він, як ви побачите, готуватися вкрай просто. Так що, як то кажуть, навіщо ускладнювати собі життя, якщо можна навіть таку дорогу рибу, як горбуша, приготувати смачно і швидко?

1. Для початку нашу рибу размораживаем, і, якщо необхідно, чистимо і нарізаємо порційними шматочками.

2. У соуснику зробимо маринад. Для цього лимони та апельсини подрібнюємо, або ж пропускаємо через соковижималку. В ідеалі для соусу потрібен сік і цедра цих фруктів.

3. Тепер до маринаду додаємо сіль, перець, і приправи, якщо захочете. Цікаве поєднання смаку виходить, якщо додати трохи гвоздики.

4. Мед розтоплюємо на водяній бані, або ж додаємо відразу, але дуже ретельно розмішуємо, щоб консистенція соусу була однорідною.

5. Тепер викладаємо шматочки риби в маринад, і займаємося своїми справами хоча б хвилин 20. Чим довше риба просочується, - тим більш насиченим смак, пам'ятайте про це.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, - і смажимо нашу рибу, полив залишками маринаду!

От і все! Такий рецепт приготування горбуші на сковороді зазвичай без праці вдається навіть не найкращим господаркам, а вже незвичайний смак запам'ятається вам надовго! Я ще зазвичай перед самим кінцем приготування рясно засинаю горбушу тертим сиром, щоб вийшла апетитна скоринка, і подаю з зеленою цибулькою. Але це вже, звичайно, питання смаку, - можна подати таку горбушу з зеленню і рослинним маслом, а можна - і взагалі "в чистому вигляді" . Експериментуйте!

Схожі рецепти