Голубці по-румунськи
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайна подача звичного нам страви. Голубці гасяться в духовці в сирному соусі з овочами і виходять незвичайно ніжні і соковиті. Беріть рецепт на замітку!
Приготувати голубці по-румунськи можна з будь-якого фаршу. Підійде яловичина, свинина или курятина. Можна використовувати навіть кілька видів м'яса одночасно. Блюдо ситне, ніжне і дуже смачне! Буде актуально на будь-якому повсякденному або святковому столі.
- Капуста - 1 штука
- Фарш - 350 грам
- Мал - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 1-2 склянок
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
У глибокій мисці з'єднайте м'ясний фарш, обсмажені овочі і промитий рис. Сіль і спеції додайте за смаком.
Добре все перемішайте.
Капусту відваріть в киплячій підсоленій воді. У міру розм'якшення верхнього листя, знімайте їх і перекладайте на друшляк.
Для заливки з'єднайте тертий сир, нарізані кубиками помідори, сметану, пропущений через прес часник і зелень. Влийте необхідну кількість гарячої води, додайте за смаком сіль, спеції і добре все перемішайте.
Зріжте у капустяного листа товсту прожилку і викладіть посередині трохи фаршу.
Поверніть голубець рулетом і покладіть швом вниз. Таким чином сформуйте все голубці.
Готові голубці перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
Зверху полийте голубці підготовленої заливкою (кількість рідини залежить від бажаної кількості соусу). Запікайте голубці в духовці при температурі 180-200 градусів близько 45 хвилин.
Голубці по-румунськи готові.
Смачного!