Кабачки по-румунськи
(покроковий рецепт з фото)
Молоденькі кабачки, помідори і бринза - дивовижне літній поєднання, яке не залишить вас байдужими. Цей відмінний румунський рецепт підійде як для повсякденного вечері, так і для свята.
Цей цікавий рецепт приготування кабачків по-румунськи я знайшла зовсім випадково і, оскільки всі інгредієнти як раз у мене були під рукою, вирішено було приготувати таку страву на вечерю. Скажу вам чесно, результат перевершив всі мої очікування, адже смак у цих кабачків виявився настільки дивовижний, що ми з чоловіком за лічені хвилини спустошили свої тарілки. Поєднання інгредієнтів дійсно виявилося дуже вдалим, тому це блюдо тепер входить в нашій родині в список обов'язкових страв на літній час. Вам я також рекомендую приготувати кабачки по-румунськи в домашніх умовах, повірте, такий смакоти ви ще ніколи не пробували.
- Кабачок молодий - 3 штуки
- Помідор - 4-5 штук
- Бринза - 150-200 грам
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Масло вершкове терте - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити топленим)
- Цибуля зелена - 60 грам
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком

Кабачки ретельно промиваємо та нарізаємо кільцями шириною близько сантиметра.

Посипаємо кожен кружечок сіллю і залишаємо кабачки хвилин на 10-15.

Потім в плоску широку тарілку насипаємо борошно і обвалюють у ній кружечки кабачка.

У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому кружечки з кожного боку до рум'яної скоринки.

Помідори промиваємо та нарізаємо на скибочки.

Бринзу трьом на крупній тертці, зелена цибуля нарізаємо дрібно.

Тепер починаємо шарами викладати всі інгредієнти в форму для запікання. Першим шаром йдуть обсмажені кабачки, потім кільця помідорів, посипаємо цей шар тертої бринзою і зеленою цибулею, перчим.

Потім знову викладаємо колечка кабачка і помідори, посипаємо все бринзою і цибулею.

Вершкове масло трьом на крупній тертці і рівномірно розподіляємо його по поверхні страви.

Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо кабачки до утворення золотисто-коричневої скоринки.

Готову страву виходить дуже соковите і неймовірно ароматне, подаємо його, поки воно гаряченьке до столу. Смачного!