Гаряче з індички на святковий стіл
(покроковий рецепт з фото)
Традиція готувати гаряче з індички до святкового столу прийшла до нас з Америки. Особливо це блюдо актуально на Різдво і Новий рік, коли за одним столом збирається велика кількість гостей.
Запечена цілком індичка - це воістину королівське блюдо. Воно відмінно підходить для випадку, коли за столом збирається велика голодна компанія. Тоді смачного і соковитого м'яса точно вистачить на всіх. Про те, як приготувати гаряче з індички на святковий стіл, читайте в цьому покроковому рецепті.
- Індичка - 4 кілограма
- Сіль - 220 грам
- Цукор коричневий - 150 грам
- Перець духмяний - 10 штук
- Бульйон - 4 L
- Розмарин, шавлія - За смаком
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 2 склянки
- Яблуко - 1 штука
- Апельсин - 3 штуки
- Мандарин - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Насамперед вам необхідно приготує розсіл. Для цього змішайте сіль, цукор, по одній столовій ложці сухого подрібненого шавлії, розмарину і чебрецю.
Вимийте тушку індички, помістіть її в великий посуд, в якій ви будете її маринувати. Закип'ятіть бульйон, додайте до нього спеції і перець горошком. Варіть десять хвилин. Остудіть і залийте маринадом індичку так, щоб він її покривав повністю. Якщо необхідно, додайте лід або воду. Залиште індичку маринуватися добу в холодильнику.
Перед тим, як запікати індичку, промийте її під проточною водою з усіх боків.
Тепер підготуйте інгредієнти для начинки. Вимийте яблуко, розріжте його на четвертинки, видаліть насіння. Так само поступите з ріпчастою цибулею. Апельсини надріжте, застроміть в них гілочки розмарину.
Індичку викладіть на решітку для запікання і начините овочами і фруктами. Зверху полийте оливковою олією, щоб воно не пересохла. Ніжки та крильця прив'яжіть мотузкою і підв'яжіть до тулуба.
Оберніть птицю фольгою, поставте її в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. На дно духовки поставте деко з водою. Запікайте птицю з розрахунку: сорок хвилин на один кілограм птиці. За годину до готовності розірвіть фольгу і покладіть на індичку шматочки вершкового масла. Подавайте з соусом і цитрусовими.