Бутерброди на святковий стіл
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніша закуска на свято і не тільки - це бутерброди. Їх роблять з овочами, з м'ясом або рибою, а також існують інші варіанти. Розповім, як приготувати бутерброди на святковий стіл.
Можна зробити їх з білим або чорним хлібом, з тостами або грінками, з французьким багетом або скоринкою бородинского хліба. Бутерброди краще зробити безпосередньо перед подачею, оскільки вони можуть обвітритися або засохнути. Бутерброди роблять в дорогу, на природу, на роботу або дітям в школу. А такий варіант підійде для святкового столу.
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. L. Для соусу, 3 ст. L. Для лосося)
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 1 штука
- Лосось (філе) - 4 штуки (по 100 г)
- Помідор - 1 штука
- Червона цибуля - 1/4 штуки
- Чорний хліб - 4 скибочки
- Авокадо - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Каперсами - 2 чайних ложки
1. Відваріть куряче яйце і розріжте його на 4 скибочки. Вимийте томати і розріжте їх тонкими кільцями, очистіть цибулину і наріжте дрібними півкільцями. Очистіть авокадо від шкірки, видаліть кісточку і розріжте скибочками, вимийте зелень. Обсмажте лосось на розпеченій сковороді-гриль з 3 столовими ложками оливкової олії.
2. Для соусу: змішайте 2 ложки гірчиці, мідь, оливкове масло, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Викладіть на хліб зелень, скибочки помідора, авокадо, яйця, лосось і цибулю. Дрібно наріжте каперси і додайте до бутербродів, зверху викладіть соус.
3. Подавайте бутерброди відразу після приготування, щоб вони не засохли.