Гарбузове кексики (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках здорових рецептів випічки натрапив на такий ось простий і корисний рецепт смачних кексів, які робляться з гарбуза. Розповім і вам, як приготувати гарбузові кексики (майстер клас).
Кекси варто подавати після охолодження. До них можна зробити глазур на основі лимонного соку і цукру, з вершкового сиру або збитих вершків або будь-яку іншу. Можна залишити кекси без прикраси, адже їх родзинка - це смак. Гарбуз для кексів варто перетворити в пюре або купити вже готове.
- Борошно - 2 склянки (цільнозерновий )
- Борошно - 1, 5 склянки (пшеничне )
- Сода - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 3/4 склянки
- Гарбузове пюре - 2 склянки
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1/4 склянки (або klenovиy сироп )
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вода - 1-2 Ст. Ложок
1. У двох окремих мисках з'єднайте сухі інгредієнти: обидва види борошна, соду, розпушувач, спеції (по 1 чайній ложці гвоздики, кориці, мускатного горіха), сіль, цукор. В іншій мисці змішайте: пюре з гарбуза, оливкова олія, молоко, мідь, яйця.
2. Введіть сухі інгредієнти у вологі і добре перемішайте. Розподіліть тісто по формах, наповнюючи кожну майже до самого верху.
3. Випікайте кекси в розігрітому до 170 градусів духовці 20-25 хвилин, потім акуратно дістаньте з форми і залиште для охолодження.
4. Розтопити вершкове масло, додайте до нього цукрову пудру і ваніль, 1 чайну ложку меду і воду, виварювали до густої консистенції. Покрийте приготовленої глазур'ю остиглі кекси і почекайте до її застигання.