Рецепт Французький перчений стейк фото

Французький перчений стейк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Яловичина, Спеції, Прянощі, Приправи, Чорний мелений перець
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На святковий стіл
Гарячі страви, Стейк

Французький перчений стейк - страва, яке сподобається всім любителям м'яса. Цей соковитий великий шматок м'яса подається під ніжним вершковим соусом з легкими гірчичним нотками і присмаком коньяку.

Зізнаюся, стейк за цим рецептом я готувала вперше, і спочатку мене бентежило кількість перцю в рецепті, але я все ж вирішила приготувати страву в точності, як було зазначено, оскільки я довіряла кухареві і вже не раз готувала за його рецептами. В результаті стейк вийде дуже соковитим і ароматним, звичайно, перець відчувався, але він тільки доповнював смак страви. Особливої ​​смаку надав соус, злегка відчувався алкоголь, скоріше аромат від нього. В оригінальному рецепті стейк подавався з гарніром з яблук, я вирішила зробити так само, яблука порізала шматочками і Карамелізовані їх зі спеціями і невеликою кількістю солі у вершковому маслі - вийшло дуже смачно.

  • Яловичина (стейк) - 300 грам
  • Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
  • Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Коньяк - 70 мілілітрів
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
французький перчений стейк - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
французький перчений стейк - фото крок 2
Гарненько натріть стейк з обох сторін сумішшю перців і сіллю, гарненько помасажуйте, ніби робите масаж, щоб спеції максимально добре проникли вглиб м'яса і наситили його приємним ароматом.
французький перчений стейк - фото крок 3
Добре розігрійте сковороду, розтопіть в ній вершкове масло разом з рослинним. Коли масло почне шипіти, покладіть в сковороду стейк і готуйте з кожного боку по 4-5 хвилин, можна трохи довше, якщо любите добре просмажене м'ясо.
французький перчений стейк - фото крок 4
Готовий стейк викладіть на дошку, щоб він трохи "відпочив", а тим часом займіться приготуванням соусу.
французький перчений стейк - фото крок 5
У сковороду, де готувалося м'ясо, влийте коньяк і прогрійте його пару хвилин, поки алкоголь не випарується, рідини має стати наполовину менше. Потім додайте вершки і доведіть до кипіння.
французький перчений стейк - фото крок 6
Надішліть в сковороду діжонську гірчицю і невеликий шматочок вершкового масла. Готуйте соус на повільному вогні. Готовий соус не повинен повністю стікати по ложці, а покривати її тонким шаром.
французький перчений стейк - фото крок 7
Перчений стейк з ароматним соусом готовий. Вийшло дуже смачно і ситно! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти