Французький перчений стейк
(покроковий рецепт з фото)
Французький перчений стейк - страва, яке сподобається всім любителям м'яса. Цей соковитий великий шматок м'яса подається під ніжним вершковим соусом з легкими гірчичним нотками і присмаком коньяку.
Зізнаюся, стейк за цим рецептом я готувала вперше, і спочатку мене бентежило кількість перцю в рецепті, але я все ж вирішила приготувати страву в точності, як було зазначено, оскільки я довіряла кухареві і вже не раз готувала за його рецептами. В результаті стейк вийде дуже соковитим і ароматним, звичайно, перець відчувався, але він тільки доповнював смак страви. Особливої смаку надав соус, злегка відчувався алкоголь, скоріше аромат від нього. В оригінальному рецепті стейк подавався з гарніром з яблук, я вирішила зробити так само, яблука порізала шматочками і Карамелізовані їх зі спеціями і невеликою кількістю солі у вершковому маслі - вийшло дуже смачно.
- Яловичина (стейк) - 300 грам
- Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Коньяк - 70 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка