Перчений стейк по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Французька кухня славиться своїми десертами, але і м'ясні страви у французів смачні і дуже цікаві. Як приготувати французький перчений стейк? На перший погляд це неїстівне, але це не так.
На перший погляд здається, що перчений стейк їсти буде неможливо через велику кількість перцю. Насправді це не так. Чорний перець НЕ подрібнюється в пудру, а злегка дробиться. В даному блюді перець є легкою паніруванням і спецією до м'яса одночасно. При обсмажуванні частина перцю втратиться. Його ми використовуємо в соусі, коли будемо його готувати.
Дуже рекомендую спробувати і долучитися до французької кухні.
- Вино сухе - 150 мілілітрів
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 150 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Вирізка теляча - 300-400 грам
Для приготування французького стейка візьміть шматок телятини (вирізку), горсь чорного перцю горошком, трохи вина, масла рослинне, мука, вершки, спеції.
Наріжте вирізку на шматки по 3-4 см. Оскільки стейк буде перчений, потрібно подрібнити чорний перець. Перець тут служить і спецією, і паніруванням. Частина перцю залишиться на сковороді після обсмажування. Отже, на паперовий або тканинний рушник викладіть перець горошком. Складіть рушник удвічі і постукайте молоточком. Так перець чи не перетвориться в пудру.
З усіх боків посипте стейк чорним подрібненим перцем і сіллю.
У сковороду влийте трохи рослинного масла. На дуже сильно розігрітій сковороді обсмажте стейк з усіх боків. Час обсмажування - по 2 хвилини з кожного боку.
Ще раз повторюся: стейк можна відбивати молоточком, щоб м'ясо стало м'якше. Використовувати чорний мелений перець (порошок) теж не можна.
Обсмаженого стейку дайте відпочити (нема на сковороді). Через 3-5 хвилин наріжте на пластинки. М'ясо всередині повинне бути рожевим, а м'ясний сік - прозорим.
Ще раз повторюся: стейк можна відбивати молоточком, щоб м'ясо стало м'якше. Використовувати чорний мелений перець (порошок) теж не можна.
Обсмаженого стейку дайте відпочити (нема на сковороді). Через 3-5 хвилин наріжте на пластинки. М'ясо всередині повинне бути рожевим, а м'ясний сік - прозорим.
Сервіруйте блюдо нарізаними овочами.
Подайте французький перчений стейк до столу, полив його вершковим соусом.
Як приготувати соус? На тій же сковороді, де ви обсмажували стейк, злегка обсмажте часник. Наполягати вино. Дайте йому закипіти. Це станеться швидко. Дайте провину покипіти. Алкоголь випарується, а вино збере залишки м'ясного соку. У сковороді залишилися частинки перцю. Додавати гостроти соусу ми більше не будемо.
Влийте вершки і змішайте з вином. Додайте трохи солі. Соус готується 3 хвилини.