Рецепт Перчений стейк по-французьки фото

Перчений стейк по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Молочні продукти , Вершки , Телятина , Спеції , Прянощі , Приправи , Чорний мелений перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Французька кухня славиться своїми десертами, але і м'ясні страви у французів смачні і дуже цікаві. Як приготувати французький перчений стейк? На перший погляд це неїстівне, але це не так.

Опис приготування:

На перший погляд здається, що перчений стейк їсти буде неможливо через велику кількість перцю. Насправді це не так. Чорний перець НЕ подрібнюється в пудру, а злегка дробиться. В даному блюді перець є легкою паніруванням і спецією до м'яса одночасно. При обсмажуванні частина перцю втратиться. Його ми використовуємо в соусі, коли будемо його готувати.

Дуже рекомендую спробувати і долучитися до французької кухні.

  • Вино сухе - 150 мілілітрів
  • Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Вирізка теляча - 300-400 грам
перчений стейк по-французьки - фото крок 1
Для приготування французького стейка візьміть шматок телятини (вирізку), горсь чорного перцю горошком, трохи вина, масла рослинне, мука, вершки, спеції.
перчений стейк по-французьки - фото крок 2
Наріжте вирізку на шматки по 3-4 см. Оскільки стейк буде перчений, потрібно подрібнити чорний перець. Перець тут служить і спецією, і паніруванням. Частина перцю залишиться на сковороді після обсмажування. Отже, на паперовий або тканинний рушник викладіть перець горошком. Складіть рушник удвічі і постукайте молоточком. Так перець чи не перетвориться в пудру.
перчений стейк по-французьки - фото крок 3
З усіх боків посипте стейк чорним подрібненим перцем і сіллю.
перчений стейк по-французьки - фото крок 4
У сковороду влийте трохи рослинного масла. На дуже сильно розігрітій сковороді обсмажте стейк з усіх боків. Час обсмажування - по 2 хвилини з кожного боку.
Ще раз повторюся: стейк можна відбивати молоточком, щоб м'ясо стало м'якше. Використовувати чорний мелений перець (порошок) теж не можна.
Обсмаженого стейку дайте відпочити (нема на сковороді). Через 3-5 хвилин наріжте на пластинки. М'ясо всередині повинне бути рожевим, а м'ясний сік - прозорим.
перчений стейк по-французьки - фото крок 5
Сервіруйте блюдо нарізаними овочами.
перчений стейк по-французьки - фото крок 6
Подайте французький перчений стейк до столу, полив його вершковим соусом.
перчений стейк по-французьки - фото крок 7
Як приготувати соус? На тій же сковороді, де ви обсмажували стейк, злегка обсмажте часник. Наполягати вино. Дайте йому закипіти. Це станеться швидко. Дайте провину покипіти. Алкоголь випарується, а вино збере залишки м'ясного соку. У сковороді залишилися частинки перцю. Додавати гостроти соусу ми більше не будемо.
перчений стейк по-французьки - фото крок 8
Влийте вершки і змішайте з вином. Додайте трохи солі. Соус готується 3 хвилини.

Схожі рецепти