Рецепт Стейк по-французьки фото

Стейк по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Стейк

Всім любителям соковитого і ароматного м'яса пропоную досить простий, але одночасно вишуканий рецепт приготування стейка по-французьки. Таке блюдо можна обійти стороною.

Перед вами відмінний варіант ситного обіду або вечері, а може навіть основне блюдо для святкового столу. Приготувати стейк по-французьки в домашніх умовах досить просто, при тому, що можна варіювати ступінь прожарювання за смаком.

1. Для початку м'ясо потрібно вимити і як слід промокнути паперовою серветкою.

2. На сковороду налити трохи оливкового масла і за допомогою пензлика або серветки розподілити по всій поверхні. Як випливає розігріти її.

3. Коли м'ясо викладається на сковороду, воно відразу повинно смажитися - саме це дозволить зберегти стейк рожевим всередині.

4. На сильному вогні смажити близько пари хвилин, потім додати дрібку солі, перцю і сушеного часнику.

5. Перевернути стейк і смажити з другої сторони.

6. Влити трохи сухого вина і додати сушені трави за смаком.

7. В процесі поливати м'ясо соком, що виділяється.

8. Для більш насиченого аромату в рецепт приготування стейка по-французьки можна додати пару зубчиків часнику цілком, трохи гірчиці в зернах і вершки.

Час смаження залежить від бажаного ступеня приготування. Для повністю приготовленого м'яса краще накрити сковорідку кришкою.


  • Стейк - 2 штуки
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Червоне сухе вино - 3 Ст. Ложки
  • Сушені трави - 1 щіпка
  • Сушений часник - 1 щіпка
Перед вами відмінний варіант ситного обіду або вечері, а може навіть основне блюдо для святкового столу. Приготувати стейк по-французьки в домашніх умовах досить просто, при тому, що можна варіювати ступінь прожарювання за смаком.

1. Для початку м'ясо потрібно вимити і як слід промокнути паперовою серветкою.

2. На сковороду налити трохи оливкового масла і за допомогою пензлика або серветки розподілити по всій поверхні. Як випливає розігріти її.

3. Коли м'ясо викладається на сковороду, воно відразу повинно смажитися - саме це дозволить зберегти стейк рожевим всередині.

4. На сильному вогні смажити близько пари хвилин, потім додати дрібку солі, перцю і сушеного часнику.

5. Перевернути стейк і смажити з другої сторони.

6. Влити трохи сухого вина і додати сушені трави за смаком.

7. В процесі поливати м'ясо соком, що виділяється.

8. Для більш насиченого аромату в рецепт приготування стейка по-французьки можна додати пару зубчиків часнику цілком, трохи гірчиці в зернах і вершки.

Час смаження залежить від бажаного ступеня приготування. Для повністю приготовленого м'яса краще накрити сковорідку кришкою.

Схожі рецепти