Стейк по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям соковитого і ароматного м'яса пропоную досить простий, але одночасно вишуканий рецепт приготування стейка по-французьки. Таке блюдо можна обійти стороною.
Перед вами відмінний варіант ситного обіду або вечері, а може навіть основне блюдо для святкового столу. Приготувати стейк по-французьки в домашніх умовах досить просто, при тому, що можна варіювати ступінь прожарювання за смаком.
1. Для початку м'ясо потрібно вимити і як слід промокнути паперовою серветкою.
2. На сковороду налити трохи оливкового масла і за допомогою пензлика або серветки розподілити по всій поверхні. Як випливає розігріти її.
3. Коли м'ясо викладається на сковороду, воно відразу повинно смажитися - саме це дозволить зберегти стейк рожевим всередині.
4. На сильному вогні смажити близько пари хвилин, потім додати дрібку солі, перцю і сушеного часнику.
5. Перевернути стейк і смажити з другої сторони.
6. Влити трохи сухого вина і додати сушені трави за смаком.
7. В процесі поливати м'ясо соком, що виділяється.
8. Для більш насиченого аромату в рецепт приготування стейка по-французьки можна додати пару зубчиків часнику цілком, трохи гірчиці в зернах і вершки.
Час смаження залежить від бажаного ступеня приготування. Для повністю приготовленого м'яса краще накрити сковорідку кришкою.
- Стейк - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Червоне сухе вино - 3 Ст. Ложки
- Сушені трави - 1 щіпка
- Сушений часник - 1 щіпка
1. Для початку м'ясо потрібно вимити і як слід промокнути паперовою серветкою.
2. На сковороду налити трохи оливкового масла і за допомогою пензлика або серветки розподілити по всій поверхні. Як випливає розігріти її.
3. Коли м'ясо викладається на сковороду, воно відразу повинно смажитися - саме це дозволить зберегти стейк рожевим всередині.
4. На сильному вогні смажити близько пари хвилин, потім додати дрібку солі, перцю і сушеного часнику.
5. Перевернути стейк і смажити з другої сторони.
6. Влити трохи сухого вина і додати сушені трави за смаком.
7. В процесі поливати м'ясо соком, що виділяється.
8. Для більш насиченого аромату в рецепт приготування стейка по-французьки можна додати пару зубчиків часнику цілком, трохи гірчиці в зернах і вершки.
Час смаження залежить від бажаного ступеня приготування. Для повністю приготовленого м'яса краще накрити сковорідку кришкою.