Баклажани по-французьки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні соковиті скибочки баклажанів з помідорами і розплавленим сиром - прекрасна закуска для сімейної вечері або обіду. Можна подавати окремо, можна з улюбленим гарніром. Обов'язково приготуйте!
Розповім і покажу вам, як приготувати баклажани по-французьки в духовці. Закуска готується швидко і без клопоту! Перед запіканням скибочки баклажанів злегка обсмажують на сковороді в невеликій кількості олії. Якщо цього не зробити, то при запіканні вони залишаться жестковатимі. Приємних вам клопоту на кухні!
- Баклажан - 2 штуки (середній)
- Помідор - 500 грам
- Сирок Плавлений - 1 штука
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте прохолодною водою.
Баклажани розрізати уздовж на смужки по 0, 5 см завтовшки, посоліть з двох сторін. У сковороді розігрійте масло і обсмажте скибочки баклажанів з двох сторін по 1 хвилині.
На деко з пергаментом викладайте скибочки баклажанів, гуртки помідорів. Зверху посипте плавленим сирком і сиром, натертими на дрібній тертці. Посипте перцем і сушеним часником.
Запікайте закуску в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 20 хвилин.
Подавайте баклажани по-французьки гарячими. Смачного!