Індичка по-французьки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Індичка по-французьки виходить навіть смачніше, ніж курка, адже філе індички трохи жирніше і має більш виражений смак. Тому для цієї страви індичка підходить просто ідеально. Спробуйте і ви!
Індичка по-французьки в духовці готується точно так же, як і курка або свинина, ось тільки блюдо виходить набагато більш ніжним і м'яким, а все завдяки особливому дієтичного м'яса цього птаха. Пропоную класичний рецепт, як приготувати індичку по-французьки в духовці. За бажанням можна також додати помідори, гриби та інші продукти, щоб урізноманітнити смак страви і зробити його більш насиченим.
- Грудка індички - 350 грам
- Майонез - 50 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе індички я заздалегідь порізала на пластини толшиной близько 4-5 мм. Відбивати ці пластини не потрібно, оскільки м'ясо і так дуже ніжне.
Посоліть і поперчіть кожен шматок грудинки з обох сторін і залиште хвилин на 5.
Викладіть пластики філе індички в форму для запікання в один шар. Я зазвичай використовую скляну форму, вона найбільш зручна.
Кожен шматок змастіть майонезом. Майонезу не шкодуйте, тоді страва вийде дуже соковитим.
Лук порубати півкільцями і рівномірно розкладіть на шматочки грудинки.
Натріть твердий сир на крупній тертці і рясно посипте їм блюдо. Сир раджу вибирати такий, який добре плавиться, щоб на поверхні м'яса утворилася красива рівномірна сирна скоринка. Запікайте індичку по-французьки в духовці протягом 20 хвилин.
Індичка по-французьки в духовці готова. Смачного!