Баранина по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Я, як і багато інших господині, частенько готую таке мяско, правда найчастіше зі свинини або яловичини, а недавно ось спробувала зробити його з баранини, вийшло дійсно дуже смачно.
Рецепт приготування баранини по-французьки в принципі нічим не відрізняється від своїх аналогів, зроблених зі свинини або яловичини. Правда варто відзначити, що смак у цієї страви все ж трохи інший, адже у баранини він дійсно трохи незвичайний і винятковий. А в іншому баранина по-французьки в домашніх умовах виходить просто дивовижна, вона стане відмінною прикрасою будь-якого столу, як святкового, так і повсякденного.
- Баранина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Майонез - 100-150 грам
- Сир твердий - 100-150 грам
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушені трави)
- Сіль - За смаком
Отже, очищаємо м'ясо від плівок і жив, промиваємо його і нарізаємо баранину на невеликі шматочки, солимо і приправляємо м'ясо спеціями і викладаємо його у форму для запікання.
Чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, викладаємо цибулю рівним шаром на м'ясо.
Поливаємо все майонезом.
І посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Тепер накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200-220 градусів духовку на півгодини.
Через 30 хвилин фольгу знімаємо і ще хвилин на 10 повертаємо м'ясо в духовку, щоб воно вкрилося ароматної рум'яною скоринкою. Готову баранину по-французьки викладаємо на тарілочки, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!