Рецепт Баранина по-французьки фото

Баранина по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я, як і багато інших господині, частенько готую таке мяско, правда найчастіше зі свинини або яловичини, а недавно ось спробувала зробити його з баранини, вийшло дійсно дуже смачно.

Опис приготування:

Рецепт приготування баранини по-французьки в принципі нічим не відрізняється від своїх аналогів, зроблених зі свинини або яловичини. Правда варто відзначити, що смак у цієї страви все ж трохи інший, адже у баранини він дійсно трохи незвичайний і винятковий. А в іншому баранина по-французьки в домашніх умовах виходить просто дивовижна, вона стане відмінною прикрасою будь-якого столу, як святкового, так і повсякденного.

  • Баранина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Майонез - 100-150 грам
  • Сир твердий - 100-150 грам
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушені трави)
  • Сіль - За смаком
баранина по-французьки - фото крок 1
Отже, очищаємо м'ясо від плівок і жив, промиваємо його і нарізаємо баранину на невеликі шматочки, солимо і приправляємо м'ясо спеціями і викладаємо його у форму для запікання.
баранина по-французьки - фото крок 2
Чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, викладаємо цибулю рівним шаром на м'ясо.
баранина по-французьки - фото крок 3
Поливаємо все майонезом.
баранина по-французьки - фото крок 4
І посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Тепер накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200-220 градусів духовку на півгодини.
баранина по-французьки - фото крок 5
Через 30 хвилин фольгу знімаємо і ще хвилин на 10 повертаємо м'ясо в духовку, щоб воно вкрилося ароматної рум'яною скоринкою. Готову баранину по-французьки викладаємо на тарілочки, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти