Французький киш
(покроковий рецепт з фото)
Всім шанувальником домашньої несолодкої випічки дуже рекомендую звернути увагу на цей дивовижний пиріг. Хрусткий корж, різноманітність начинки і ніжна заливка - все це про легендарний киш.
Поспішаю поділитися з вами нескладним способом, як приготувати французький киш зі смаженим беконом. Цей варіант начинки можна сміливо назвати класичним, але при бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші інгредієнти, які вам до душі. Кіш хороший не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Дуже рекомендую!
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 2-3 чайних ложок
- Яйце - 1 штука(+ 6 в начинку)
- Бекон - 400 грам
- Молоко - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Сир - 150 грам
1. Насамперед потрібно зробити тісто. У невелику мисочку просійте борошно з дрібкою солі. Охолоджене вершкове масло наріжте дрібними кубиками і викладіть в мисочку. Розітріть в крихту.
2. Вбийте яйце, перемішайте до однорідності. Додайте пару ложок води і замісіть тісто.
3. Готове тісто загорніть в плівку і приберіть на півгодинки в холодильник.
4. Тим часом можна зайнятися начинкою. Для цього обсмажте на сковороді нарізаний невеликими шматочками бекон.
5. Тісто розкачати тонко, викладіть його у жароміцних форму.
6. Застелите зверху пергаментом і викладіть горох, наприклад (можна будь-які інші бобові, в даному випадку це просто "утяжелитель", щоб основа залишалася рівною і не здувалися).
7. Випікайте корж хвилин 30-40 до румяности. Збийте яйця з молоком і вершками. Посоліть німого до смаку, поперчіть. На середній терці натріть сир.
8. На дно коржа викладіть частина бекону, присипте його трохи сиром. Вилийте частину заливки. Після повторіть шари. Надішліть зібраний киш в духовку і запікайте його годину-півтора (приблизно) при температурі в 165 градусів.
9. Ось такий неймовірно апетитний пиріг вийшов у нас в результаті. Пригощайтеся!