Французький пиріг киш з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це відкритий пиріг родом з Франції, основою якого є пісочне тісто з заливкою із суміші вершків, яєць і сиру. Начинка може бути найрізноманітніша: від овочевих, до рибних або м'ясних.
Пропоную приготувати французький пиріг киш з лососем. Дуже смачне тісто з ніжною і ароматною начинкою не залишать ваших домочадців байдужими. Побалуйте себе і своїх близьких цієї ситної і смачною випічкою. І нехай вас не лякає назва, рецепт насправді простий і зовсім не складний, у вас неодмінно все вийде!
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сьомга або лосось - 300 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Риба для цього рецепта підійде будь-яка червона, можна взяти готове філе, у мене - черевця сьомги.
Насамперед приготуйте тісто. З'єднайте борошно і вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть все руками до стану крихти.
Додайте одне яйце і 0, 5 ç.l. Солі.
Перемішайте все і зберіть тісто в кулю. Можна, можливо, якщо необхідно, додати 1-2 ст. L. Крижаної води. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Для начинки підготуйте рибне філе і наріжте його невеликими кубиками.
Додайте нарізаний кубиками будь-який твердий сир, який добре плавиться при нагріванні, сіль, перець і мускатний горіх за смаком.
Ретельно проведіть. Начинка готова.
Дістаньте тісто і розкачайте його за розміром форми, у мене - в діаметрі 19 см. Акуратно перенесіть і зробіть руками бортики 2-3 см. Висотою, проколіть дно виделкою, як на фото.
Викладіть на тісто готову начинку.
Залийте її сумішшю з вершків, збитих з трьома яйцями і сіллю.
Акуратно поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 * з духовку і випікайте пиріг до рум'яного верху близько 40 хвилин. Кіш з лососем готовий!
Даємо йому трохи охолонути, після чого перекладіть його на блюдо і подайте до столу. Пиріг виходить ніжний, соковитий, ароматний і дуже смачний! Смачного!