Рецепт Французький пиріг киш з лососем фото

Французький пиріг киш з лососем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Лосось , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Кіш - це відкритий пиріг родом з Франції, основою якого є пісочне тісто з заливкою із суміші вершків, яєць і сиру. Начинка може бути найрізноманітніша: від овочевих, до рибних або м'ясних.

Опис приготування:

Пропоную приготувати французький пиріг киш з лососем. Дуже смачне тісто з ніжною і ароматною начинкою не залишать ваших домочадців байдужими. Побалуйте себе і своїх близьких цієї ситної і смачною випічкою. І нехай вас не лякає назва, рецепт насправді простий і зовсім не складний, у вас неодмінно все вийде!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Сьомга або лосось - 300 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
французький пиріг киш з лососем - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Риба для цього рецепта підійде будь-яка червона, можна взяти готове філе, у мене - черевця сьомги.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 2
Насамперед приготуйте тісто. З'єднайте борошно і вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть все руками до стану крихти.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 3
Додайте одне яйце і 0, 5 ç.l. Солі.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 4
Перемішайте все і зберіть тісто в кулю. Можна, можливо, якщо необхідно, додати 1-2 ст. L. Крижаної води. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 5
Для начинки підготуйте рибне філе і наріжте його невеликими кубиками.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 6
Додайте нарізаний кубиками будь-який твердий сир, який добре плавиться при нагріванні, сіль, перець і мускатний горіх за смаком.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 7
Ретельно проведіть. Начинка готова.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 8
Дістаньте тісто і розкачайте його за розміром форми, у мене - в діаметрі 19 см. Акуратно перенесіть і зробіть руками бортики 2-3 см. Висотою, проколіть дно виделкою, як на фото.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 9
Викладіть на тісто готову начинку.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 10
Залийте її сумішшю з вершків, збитих з трьома яйцями і сіллю.
французький пиріг киш з лососем - фото крок 11
Акуратно поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 * з духовку і випікайте пиріг до рум'яного верху близько 40 хвилин. Кіш з лососем готовий!
французький пиріг киш з лососем - фото крок 12
Даємо йому трохи охолонути, після чого перекладіть його на блюдо і подайте до столу. Пиріг виходить ніжний, соковитий, ароматний і дуже смачний! Смачного!

Схожі рецепти