Пиріг «киш Lorraine»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати ідеальне поєднання бекону та сиру з ніжним яєчно-вершковим кремом? Тоді поспішайте дізнатися, як приготувати пиріг "кіш лорен" . Цей рецепт ідеально доповнить сніданок, вечерю або полуденок.
Цей пиріг хороший як і в гарячому вигляді, так і остиглий. Настоявшись, він набуває особливі насичені нотки. На батьківщині страви, у Франції, цей рецепт Кіша вважається класичним, його зобов'язана вміти готувати кожна господиня. Відкритий пиріг з беконом під назвою "кіш лорен" може стати основою для експериментів. Додаючи рибу, різні сорти сиру, овочі, ви отримаєте абсолютно новий смак.
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Холодна вода - 3 Ст. Ложки
- Бекон - 8 скибочок
- Тертий сир - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Вершки - 2 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
1
Просійте в миску борошно і сіль, перекладіть в блендер і додайте холодне вершкове масло і яйце. Перемішайте в блендері до стану дрібної крихти.
2
В олійно-борошняну крихту потроху додавайте воду, замішуючи тісто. Коли маса стане однорідною, перекладіть її в холодильник, оберну в плівку.
3
Розігрійте духовку до 220 градусів. Розкачайте тісто в пласт і викладіть його в жароміцний посуд, притискаючи краю тесту до бортикам форми. Закрийте тісто шаром фольги або пергаменту і притисніть невеликим вантажем, щоб основа тесту не піднялася.
4
Випікайте основу для пирога 10 хвилин, після чого видаліть фольгу і поверніть тісто в духовку ще на 5 хвилин.
5
Зменшіть температуру в духовці до 180 градусів. Наріжте бекон, збийте яйця з сіллю, спеціями і вершками.
6
Заповніть основу для пирога сиром і беконом, залийте яєчну суміш і відправте в духовку на 40-50 хвилин.
7
Готовність перевіряйте за допомогою ножа або сірники (вона повинна залишитися сухою). Діставши пиріг з духовки, дайте йому настоятися 10 хвилин, і можна подавати до столу.