Киш Lorraine
(покроковий рецепт з фото)
Кіш лорен готується з прожареним беконом і тертим твердим сиром. Основа для Кіша робиться з пісочного тіста. Приготуйте його заздалегідь або купіть готове пісочне тісто. Давайте готувати.
За право називати киш традиційною кухнею борються Франція і Німеччина. Так як винайдений він був на кордонах цих двох країн. Тому киш можна віднести і до обох кухням. Відрізнити їх можна тільки по начинки. Кіш лорен повноправно вважається французьким блюдом. Готуйте його із задоволенням. Рецепт Кіша лорен спеціально для вас.
- Пісочне тісто - 350 грам
- Твердий сир - 250 грам (будь-сир, який добре плавиться.)
- Бекон - 200 грам
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Нежирні вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Наріжте бекон тонкою соломкою і обсмажте.
Обсмажений бекон викладіть на паперову серветку, щоб зайвий жир стік.
Приготуйте форму для випікання Кіша. Покрийте її пекарської папером, трохи присипте борошном.
Розкачайте пісочне тісто колом.
Викладіть тісто у форму для випікання і відріжте зайві з краю.
Натріть твердий сир. Половину сиру викладіть у форму для випікання на тісто. Зверху сиру викладіть бекон.
Збийте в чашці яйце з молоком і вершками. Додати сіль, поперчіть за смаком. Насипте лавр у кюче.
Засипте начинку Кіша залишилися тертим сиром.
Випікайте киш лорен в розігрітій на 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Насолоджуйтесь його чудовим ніжним смаком.