Фаршировані солодкі перці з італійської пастою орзо
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Сир, Фарш, Яловичина, Помідор, Болгарський перець, Цибуля, Моцарелла, Пармезан
Цікавий рецепт для любителів фаршированих перців. Якщо замінити рис на орзо, додати помідори відразу в фарш і надати страві вершкову нотку рікотти, вийде чудове блюдо з яскравими італійськими нотками. Спробуйте!
Для фарширування перець можна розрізати навпіл, особливо, якщо він великий, начинка напівготовому і перець запікатиметься в духовці, а не гаситися в соусі. Тоді і площа запікання збільшиться, і буде більше піджареної скоринки!
- Фарш яловичий - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Макаронні вироби - 100 грам (орзо або дрібні рігатоні)
- Rikotta - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Томатна пасату - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Моцарелла - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Суміш пряних трав - 1 Ст. Ложка (італійська)
- Чорний перець - За смаком
- Солодкий перець - 6 штук (у мене 3 дуже великих)
Лук наріжте тонший і прогрійте його в олії до прозорості. Потім додайте фарш і смажте, помішуючи, до розсипчастості і легкого рум'янцю.
Остудіть фарш до теплого стану і викладіть у простору миску. Додайте орзо, зварене аль-денте, томатну пасат і рикотту. Додати сіль, поперчіть і щедро посипте італійськими травами. Дуже рекомендую додати зовсім трохи свіжої тертої лимонної цедри.Хорошо вимішайте фарш.
Перці підготуйте до фарширування. У мене були великі екземпляри, тому я розрізала їх навпіл і фаршировані «лежачи». Наповнені фаршем перці покладіть в добре змащену маслом форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовку.
Натріть моцарелу і пармезан на дрібній тертці.
Вийміть підрум'янені перці і щедро посипте їх спочатку моцарелою, а зверху - пармезаном. Вимкніть нагрів духовки і поставте в неї перці на пару хвилин, щоб сир вільно розплавився.
Подавайте гарячими, зі свіжою зеленню і стиглими помідорами.