Орзо з креветками і оливками
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо виглядає дуже освіжаюче і апетитно. Його можна зробити на швидку руку, тому воно відмінно підходить для повсякденного вечері або обіду. Розповім, як приготувати орзо з креветками і оливками.
Орзо - це різновид пасти, яка на вигляд нагадує довгозернистий рис. Креветки підійдуть охолоджені або заморожені, великі чи маленькі. Подавайте блюдо відразу після приготування. Рукколу можна замінити петрушкою або зеленою цибулею.
- Макаронні вироби - 220 грам(Orzo)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 450 грам
- Оливки - 1, 5 склянки
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Велика креветка - 450 грам
- Рукола - 2 штуки (можна замінити петрушкою)
1. Приготуйте пасту, для цього наберіть в каструлю води, сіль й, поставте на вогонь і дочекайтеся її закипання. Киньте орзо в киплячу воду і варіть після закипання 5-8 хвилин. Чистий Chesnok, промийте і наріжте помідори. Розігрійте сковороду з оливковою олією. Видавіть часник за допомогою чеснокодавкі на сковороду і готуйте 2 хвилини.
2. Додайте помідори, збільште вогонь і смажте ще 5 хвилин.
3. Підготуйте оливки, для цього поріжте їх навпіл. Киньте в сковороду оливки, каперси і перемішайте, сіль і poperčite.
4. Чистий krevetki, додайте їх в сковороду.
5. Готуйте креветки по 2-3 хвилини з кожного боку.
6. Коли макарони будуть «аль денте» (майже готові), додайте їх в сковороду і перемішайте.
7. Промийте і наріжте рукколу або петрушку, подрібніть і посипте блюдо.