Тісто для італійської піци
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі класичний рецепт приготування тіста для італійської піци - просте, але повітряне тісто, яке забезпечить вам смачну і тонку піцу. Дивіться і запам'ятовуйте!
Тісто для італійської піци робиться дуже просто: вода, борошно і оливкове масло. Дріжджі можете додати - мені з ними більше подобається, бортики більш пишними виходять, але так як тесту не даємо расстаіваться, то воно не буде сильно пишним.
- Борошно - 750 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Дріжджі - 11 грам
- Сіль - 20 грам
- Цукор - 10 грам
- Оливкова олія - 40 грам
- Начинка - За смаком
Підготуйте інгредієнти для вашої піци.
Всі інгредієнти для тіста змішайте в мисці.
Замісити тісто.
Розділіть тісто на кілька частин (мені такого обсягу вистачає на парочку форм).
Змастіть форму або деко олією оливковою, інакше тісто прилипне. Потім розкачати тісто і викладіть на деко. Розкочуйте тонко. Борти зробіть акуратно і вище.
Начинка вашої італійської піци може бути абсолютно будь-який. Надішліть піцу в розігріту до 200 З духовку і чекайте хвилин 20.
Готову піцу на італійському тесті подавати можете прямо з печі. Смачного!