Рецепт Тісто для тонкої італійської піци фото

Тісто для тонкої італійської піци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Заготовки , Піца
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Всім, хто без розуму від цього чудового блюда, хочу порекомендувати на замітку дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати тісто для тонкої італійської піци.

Опис приготування:

Хочу відразу зауважити, що таке тісто можна готувати навіть про запас: воно прекрасно заморожується. Перед випічкою піци перекладіть тісто в холодильник на ніч, а потім дайте йому підійти при кімнатній температурі. Тісто виходить дуже смачним, з ним легко працювати, і воно точно вам сподобається. Крім того, ви можете додати в тісто сушені прованські трави, наприклад, при бажанні.

  • Вода - 1.5 склянки
  • Дріжджі - 2.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 4 склянки (приблизно)
  • Цукор - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2.5 чайних ложки
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 1
1. Для початку прогрійте воду і розчиніть в ній дріжджі і дрібку цукру. Залиште хвилин на 5-10. За цей час дріжджі"прокинуться" і почнуть працювати.
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 2
2. А тим часом в окрему ємність просійте борошно, сіль, додайте оливкову олію і при бажанні трави.
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 3
3. З'єднайте з дріжджами і почніть перемішувати.
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 4
4. Замісити не надто щільне, але і не липнуче до рук тісто. Викладіть його в мисочку, попередньо змастивши її оливковим маслом, накрийте чистим рушником або харчовою плівкою. Залиште в теплі годинки на 1.5, щоб тісто добре підійшло.
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 5
5. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 2 коржа. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні, змастіть соусом і розподіліть начинку за смаком.
тісто для тонкої італійської піци - фото крок 6
6. І потім залишиться тільки відправити у духовку і запекти до рум'яної. Тісто дійсно чарівне, так що рекомендую взяти на замітку рецепт!

Схожі рецепти