Тісто для тонкої італійської піци
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто без розуму від цього чудового блюда, хочу порекомендувати на замітку дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати тісто для тонкої італійської піци.
Хочу відразу зауважити, що таке тісто можна готувати навіть про запас: воно прекрасно заморожується. Перед випічкою піци перекладіть тісто в холодильник на ніч, а потім дайте йому підійти при кімнатній температурі. Тісто виходить дуже смачним, з ним легко працювати, і воно точно вам сподобається. Крім того, ви можете додати в тісто сушені прованські трави, наприклад, при бажанні.
- Вода - 1.5 склянки
- Дріжджі - 2.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 4 склянки (приблизно)
- Цукор - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2.5 чайних ложки
1. Для початку прогрійте воду і розчиніть в ній дріжджі і дрібку цукру. Залиште хвилин на 5-10. За цей час дріжджі "прокинуться" і почнуть працювати.
2. А тим часом в окрему ємність просійте борошно, сіль, додайте оливкову олію і при бажанні трави.
3. З'єднайте з дріжджами і почніть перемішувати.
4. Замісити не надто щільне, але і не липнуче до рук тісто. Викладіть його в мисочку, попередньо змастивши її оливковим маслом, накрийте чистим рушником або харчовою плівкою. Залиште в теплі годинки на 1.5, щоб тісто добре підійшло.
5. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 2 коржа. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні, змастіть соусом і розподіліть начинку за смаком.
6. І потім залишиться тільки відправити у духовку і запекти до рум'яної. Тісто дійсно чарівне, так що рекомендую взяти на замітку рецепт!