Тісто для тонкої піци
(покроковий рецепт з фото)
Дуже складно вибрати правильний рецепт тесту для піци. Для того, щоб основа була тонкою і хрусткою, як в піцерії, потрібно постаратися. А досвідчені кухарі не поспішають ділитися секретами тесту.
Я перебрала вельми велика кількість рецептів, проте все-таки знайшла ідеальний. Піца з даного рецептом виходить тонкої і хрусткою. І тому хочу поділитися з вами цим варіантом, як приготувати тісто для тонкої піци.
- Борошно - 320 грам
- Дріжджі сухі - 1 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода (тепла) - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
У невеликій мисці перемішайте разом дріжджі, цукровий пісок і теплу водичку, дайте постояти до утворення піни, приблизно 5 хвилин. Додайте до суміші оливкова олія.
2
З'єднайте борошно з сіллю. Поступово додавайте в борошно дріжджову суміш, добре перемішайте перед подальшим додаванням. Тісто має бути тугим, але трохи липким.
3
Змастіть іншу миску маслом. Сформуйте тісто в кулю і покладіть в миску. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте тісту постояти в теплому місці 1-1, 5 годину. Тісто має піднятися практично в два рази. Розділіть тісто навпіл і розкачайте дві тонкі основи для піци.