Тісто для справжньої італійської піци
(покроковий рецепт з фото)
Любіть піцу точно так же, як люблю її я? А я її обожнюю! Сьогодні хочу показати вам, як приготувати тісто для справжньої італійської піци. Від вас буде потрібно всього трохи зусиль. Спробуйте!
Це дуже вдалий варіант приготування тіста для піци. На приготування у вас піде максимум хвилин 20. Це дуже економить час, зате в результаті ви отримаєте справжнє тісто для італійської піци. Начинку визначайте самі в залежності від своїх уподобань.
- Борошно пшеничне - 7 склянок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 30-50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія першого віджиму - 4 Ст. Ложки
- Тепла вода - 2, 5 склянки
1
Просіваємо борошно на чисту робочу поверхню і робимо невелике заглиблення посередині. В окремому склянці змішуємо дріжджі, цукор і оливкове масло з водою. Ми залишаємо суміш на кілька хвилин.
2
Слідом заливаємо суміш в борошно і починаємо замішувати тісто від краєм до центру. Місимо до тих пір, поки тісто не стане пружним і еластичним.
3
Формуємо з тіста кулю і прибираємо в миску, присипану борошном. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепло на одну годину. За цей час тісто збільшиться в розмірі вдвічі.
4
Через годину перекладаємо тісто на поверхню, присипану борошном і вимішуємо його. Це робиться для того, щоб позбутися від кисню. Testo майже! Його можна прибрати в холодильник або використовувати відразу, розкотивши в пласт і наповнивши начинкою на вибір.