Соус для італійської пасти
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва, скорило безліч країн, давно увійшло в наш щоденний раціон. Пропоную вам дуже простий, але дуже вдалий варіант, як приготувати соус для італійської пасти.
Це майже класичний рецепт соусу для італійської пасти, доповнений вином для аромату і родзинки в смаку. Перед подачею ви можете посипати страву тертим пармезаном. Насолоджуйтеся неймовірним смаком цього соусу.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Пластівці червоного перцю - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка (сушений)
- Червоне вино сухе - 100 мілілітрів (можна напівсухе)
- Помідори - 6-8 штук
- Базилік - За смаком (свіжий)
1. На сковороду налийте трохи оливкового масла, розігрійте.
2. Паралельно очистіть часник, подрібніть і викласти не сковороду. Обсмажте злегка, постійно помішуючи, щоб часник не почав горіти.
3. Помідори вимийте, зробіть невеликі надрізи і залийте окропом. Потім охолодити: це дасть можливість легко їх очистити від шкірки. Подрібніть їх і викладіть на сковороду. Також зручно використовувати консервовані томати у власному соку.
4. Через 2-3 хвилини додайте сіль, перець, сушені трави. Також можна всипати дрібку цукру, якщо помідори кислуваті.
5. Налийте вино і акуратно перемішайте. Використовувати алкоголь необов'язково, проте виноградна нотка смаку додає особливу пікантність. Алкоголь, до речі, випарується в процесі.
6. Накрийте соус кришкою, приберіть вогонь до мінімуму (можна навіть поставити на розсікач), і залиште нудитися приблизно 20 хвилин.
7. У цей час можна зайнятися варінням макаронів. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль за смаком і трохи оливкового масла. Відведіть туди макарони, відваріть до готовності.
8. Останній інгредієнт соусу - це свіжий базилік. Залиште пару листочків для прикраси перед подачею, інші подрібніть трохи і додайте на сковороду. Перемішайте соус, потім зніміть з вогню. От і все, соус для італійської пасти в домашніх умовах готовий. Заправте їм макарони - і можна пробувати.