Фаршировані кабачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Фаршировані кабачки - легке, але ситне блюдо, яке готується так само швидко, як і з'їдається. Я покажу, як приготувати фаршировані кабачки в духовці. Пропоную смачний варіант з печерицями.
Рецепт дуже простий і зажадає всього 20 хвилин на підготовку. Для цієї страви я беру тільки наймолодші кабачки, вони швидше пропікаються і стають неймовірно ніжними і м'якими. В якості начинки я часто використовую свинячий і яловичий фарш, субпродукти, різні овочі і гриби. Сьогодні я і хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування кабачків, фаршированих грибами. Блюдо виходить дуже смачним, з яскравим грибним смаком. Обов'язково спробуйте приготувати його і порадувати свою сім'ю.
Замість шампіньйонів можна взяти будь-які лісові гриби.
- Кабачки - 2 штуки
- Печериці - 300 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Морква, цибулю та печериці очистите. А кабачок гарненько промийте під проточною водою. Шкірку знімати не потрібно.
Кабачок поріжте на кружечки товщиною приблизно 4-5 см. У кожному кружечку вийміть серединку, залишивши дно. Стінки повинні бути товщиною близько сантиметра.
Приготуйте начинку. Для цього моркву поріжте дрібною соломкою. Цибуля поріжте кубиками.
Печериці подрібніть на свій розсуд. Я зазвичай рубля на дрібні кубики, щоб начинка не перетворилася в кашу. Обсмажте цибулю, морква і гриби в рослинній олії до готовності. Не забудьте додати сіль за смаком.
Наповніть підготовленої начинкою заготовки з кабачків. Присипте зверху тертим твердим сиром. Розігрійте духовку до 180-190 градусів і запечіть блюдо. Час запікання становить близько 30 хвилин.
Готові фаршировані кабачки подавайте, прикрасивши зеленню. Їсти їх можна і холодними, і гарячими. Смачного!