Ескалопи зі свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Круглий і рівний шматок м'яса, який запечений в духовці - що може бути смачніше на вечерю? Готується він дуже швидко, особливо в духовці, а на смак виходить просто чудовим!
Ескалоп за таким рецептом виходить дуже смачним. Якщо ви найчастіше готуєте м'ясо на сковороді, то спробуйте зробити котлети зі свинини в духовці в домашніх умовах. Так ви не тільки заощадите час, але ще і різноманітите смак свинини.
- Свинина - 500 грам
- Сир - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Ескалоп можна приготувати на сковороді, а можна в духовці. Обидва способи хороші, але смак у кожного блюда в результаті трохи різниться. Для початку слід нарізати м'ясо.
2. Після цього його можна трохи відбити. За правилами ескалоп не відбивати, але для м'якості м'яса це все ж можна зробити.
3. Тепер можна натерти сир. Краще брати тверді сорти і використовувати середню терку.
4. Форму для запікання встеляли фольгою і викладаємо м'ясо. Зверху притрушуємо сиром. Є ще один спосіб, який мені подобається більше: м'ясо обмакиваем в яйце, потім в панірувальних сухарях, після чого викладаємо на форму для запікання і на кожен шматочок притрушуємо сир.
5. У сухарях воно виходить досить своєрідним, а сирна хрустка скоринка надає ще більшої родзинки. Перед подачею посипте зеленню петрушки і наріжте свіжі овочі. Подавати котлети зі свинини в духовці в домашніх умовах можна на листі салату, як самостійну страву.