Ескалопи зі свинини з овочами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх шанувальників м'яса пропоную досить простий рецепт ескалоп зі свинини з овочами і сиром в духовці. Смачна страва, приготоване без зайвого масла і жиру, підходяще до будь-якого гарніру.
Ескалопи зі свинини з овочами і сиром в духовці в домашніх умовах можна готувати не тільки в такому варіанті - з помідором і цибулею, але і з додаванням інших овочів або грибів, наприклад. Ця страва цілком можна подати навіть на святковий стіл.
- Свинина - 500-600 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Сир - 100-150 грам
- Сметана або майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
1. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Нарізати його порційними, не дуже товстими шматочками (4-5 міліметрів приблизно).
2. На деко або у жароміцних форму, змащену маслом, викласти м'ясо, попередньо відбивши злегка. Щоб не порушити структуру м'яса можна відбити його, поклавши під харчову плівку або пакет, тоді ескалоп зі свинини в духовці в домашніх умовах будуть в міру м'які і соковиті. Злегка посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна присипати спеціями для м'яса або травами.
3. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями. Викласти зверху м'яса.
4. Для соковитості можна додати трохи сметани або майонезу.
5. Помідори вимити, просушити і нарізати тонкими шматочками. Посолити злегка, присипати сушеної або свіжої зеленню, викласти на м'ясо.
6. Змастити невеликою кількістю сметани або майонезу. Як зробити котлети зі свинини в духовці ще більш цікавими? Можна подрібнити часник і свіжу зелень, трохи спецій, і додати до сметани.
7. На середньої або крупній тертці натерти сир. Викласти зверху, розподіливши по всій поверхні. Надіслати м'ясо в розігріту духовку хвилин на 40.
8. Поява засмаженої апетитною скоринки - це ознака того, що страва готова. Перед подачею можна присипати зверху трохи свіжої зелені.