Рецепт Бастурма зі свинини в духовці фото

Бастурма зі свинини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Для всіх любителів пікантних м'ясних закусок рекомендую цей простий рецепт бастурми зі свинини в духовці! Виходить нітрохи не гірше класичного в'яленого аналога, але в рази швидше! смачно, раджу!

Опис приготування:

Ділюся простим рецептом бастурми зі свинини в духовці. Блюдо готується набагато швидше, ніж якби воно сушилася на свіжому повітрі. Смак - приголомшливий, в міру гострий і в міру кислуватий. Таке м'ясо добре вбирає все спеції, тому раджу оцет брати слабкої концентрації, а сіль - без яскраво вираженого присмаку.

  • Свинина - 1 кілограм (без жилок і надлишку жиру)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (крупного помелу. Можна брати морську, але не можна - йодовану)
  • Коріандр мелений - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Оцет яблучний - За смаком
бастурма зі свинини в духовці - фото крок 1
1. М'ясо нарізаємо великими шматочками і трохи відбиваємо молотком. Це потрібно для того, щоб м'ясо швидше приготувалося, але в такому випадку воно вийде сухуватим. Збризгуємо яблучним оцтом і натираємо сумішшю з усіх спецій.
бастурма зі свинини в духовці - фото крок 2
2. Зберігаємо м'ясо під пресом в холодильнику добу. Потім робимо розчин з яблучного оцту і води в пропорції 1:5. Полощіть кожен шматочок в розчині і віджимаємо руками майже насухо.
бастурма зі свинини в духовці - фото крок 3
3. Нагріваємо духовку, викладаємо м'ясо на деко, застелений папером. Деко поміщаємо в духовку, вогонь робимо мінімальним. Дверцята духовки залиште прочиненими - ми не запікаємо, а сушимо м'ясо. Нехай сушиться до тієї консистенції, яка вам подобається.
бастурма зі свинини в духовці - фото крок 4
4. От і все! Шматочки товстіший можна нарізати, як ковбасу, і подавати. Тонкі сухі шматки подавайте з соусом як закуску. Смачного!

Схожі рецепти