Бастурма зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую рецепт бастурми зі свинини любителям сиров'ялених холодних закусок. Доведеться витратити трохи часу, зате результат перевершить всі очікування!
Для приготування бастурми зі свинини беремо добірну шийну частину. Можна готувати бастурму і з інших частин, але свиняча шия мені подобається найбільше. Іноді можна ще додати коньяк або горілку до спецій, якщо ви любитель пікантних і ароматних м'ясних закусок.
- Свинина - 2 кілограма
- Сіль - 0, 5 кілограма
- Часник - 150 грам
- Косарка - 80 грам
- Гострий перець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
М'ясо промийте, porezhyte частини (як вам зручно). Посоліть з усіх боків, засипте сіллю, що залишилася і в контейнері зберігайте добу в холодильнику.
На другий день м'ясо промиваємо і обсушуємо. Підвішуємо на просушку. Тим часом готуємо суміш спецій для натирання.
Змішали 2-3 рази пропущений через м'ясорубку часник з меленими перцями, пажитника, борошном і розвели все це теплою кип'яченою водою до стану сметани. Суміш тримаємо в холодильнику теж добу.
Потім помістіть провяленную свинину в суміш спецій. І знову в контейнері на 2 дня - в холодильник.
Потім зчищають зайві спеції, підвішуємо наше м'ясо сушитися на два тижні.
Готову бастурму зі свинини тонко нарізаємо. Подавати можна з зеленню і овочами. Смачного!