Рецепт Бастурма зі свинини фото

Бастурма зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл

Рекомендую рецепт бастурми зі свинини любителям сиров'ялених холодних закусок. Доведеться витратити трохи часу, зате результат перевершить всі очікування!

Для приготування бастурми зі свинини беремо добірну шийну частину. Можна готувати бастурму і з інших частин, але свиняча шия мені подобається найбільше. Іноді можна ще додати коньяк або горілку до спецій, якщо ви любитель пікантних і ароматних м'ясних закусок.

  • Свинина - 2 кілограма
  • Сіль - 0, 5 кілограма
  • Часник - 150 грам
  • Косарка - 80 грам
  • Гострий перець - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
бастурма зі свинини - фото крок 1
М'ясо промийте, porezhyte частини (як вам зручно). Посоліть з усіх боків, засипте сіллю, що залишилася і в контейнері зберігайте добу в холодильнику.
бастурма зі свинини - фото крок 2
На другий день м'ясо промиваємо і обсушуємо. Підвішуємо на просушку. Тим часом готуємо суміш спецій для натирання.
бастурма зі свинини - фото крок 3
Змішали 2-3 рази пропущений через м'ясорубку часник з меленими перцями, пажитника, борошном і розвели все це теплою кип'яченою водою до стану сметани. Суміш тримаємо в холодильнику теж добу.
бастурма зі свинини - фото крок 4
Потім помістіть провяленную свинину в суміш спецій. І знову в контейнері на 2 дня - в холодильник.
бастурма зі свинини - фото крок 5
Потім зчищають зайві спеції, підвішуємо наше м'ясо сушитися на два тижні.
бастурма зі свинини - фото крок 6
Готову бастурму зі свинини тонко нарізаємо. Подавати можна з зеленню і овочами. Смачного!

Схожі рецепти