Рецепт Бастурма вірменська фото

Бастурма вірменська
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 15
Час приготування: 31 дн. 16 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як зробити бастурму вірменську. Виходить дуже соковита закуска, яка готується не складно. Важливо тільки, щоб вистачило терпіння дочекатися результату! А вже він вас не розчарує!

Опис приготування:

Звичайно, цей рецепт приготування бастурми вірменської зовсім не можна назвати швидким. Але його простоту цей факт не скасовує: вам не буде потрібно багато старань і зусиль, м'ясо готується саме по собі. Головне, виконуйте всі пропорції і витримуйте стільки часу, скільки вказано в рецепті. Бажаю удачі!

  • Яловичина - 10 кілограм (без кісток)
  • Часник - 600 грам
  • Сіль - 1 кілограм
  • Косарка - 500 грам
  • Перець червоний мелений - 100-200 грам (за смаком)
бастурма вірменська - фото крок 1
1. М'ясо ріжемо на шматки, укладаємо в миску і засипаємо сіллю. Два дня зберігаємо в холодильнику, потім шматки перевертаємо (щоб друга частина просолилася) - і ще на два дні в холодильник.
бастурма вірменська - фото крок 2
2. Дістаємо, викладаємо на пористу поверхню, зверху розміщуємо прес. Тримаємо 6 годин (або навіть 12) - м'ясо повинно стати сухим. Підвісимо його на мотузки сушитися ще на 12 годин, щоб воно повністю стало сухим, навіть на зрізі.
бастурма вірменська - фото крок 3
3. Тепер все спеції змішаємо між собою, розбавимо водою, щоб вийшла суміш, як сметана. Вмочуємо м'ясо в цей соус. Чотири дні маринуємо з одного боку, потім перевернемо шматки - і ще чотири дні маринуємо. Повторюємо трюк з перевертанням три рази, потім підвісимо м'ясо сушитися ще на 10 днів.
бастурма вірменська - фото крок 4
4. І ось нарешті наша бастурма готова! Охолодити е, наріжте тоненько і подавайте до столу!

Схожі рецепти