Бастурма з індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом, як приготувати бастурму з індички в духовці! Смачна і соковита, вона відмінно підійде в якості закуски до пива або як інгредієнт для салатів, замість бекону або прошутто!
Така бастурма з індички в духовці готується легко, і я впевнена, що цей простий рецепт вам сподобається! ви самі вирішуєте, наскільки сухий або "вологою" вийде бастурма, так що вона вийде точно такий, як ви любите. Я віддаю перевагу висушену до хрусткого стану бастурму. Але якщо ви любите більш м'який варіант, нарізайте шматки товстіший і запікайте трохи менше!
- Сіль - 150 грам
- Перець чилі - 50 грам
- Паприка - 50 грам
- Чорний перець - 50 грам
- Koriandr - 20 грам
- Часниковий порошок - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Філе індички - 3 штуки
1. Філе ретельно миємо й очищаємо від надлишком жиру. У контейнер поміщаємо всю сіль, щедро "купаємо" в ньому філе. Залишимо на тиждень в холодильнику під пресом.
2. Далі змішаємо всі наші спеції і додамо 1 ст.Л. Води або рослинного масла. Цією сумішшю натираємо філе.
3. Філе в спеціях нарізаємо поздовжніми пластинками або шматочками. Я різала довгими і тонкими пластинами. Викладаємо на решітку гриля, на деко або на решітку духовки. При 120 градусах в духовці сушимо наші шматочки 2 годину.
4. Виходять м'ясні смачні чіпси з хрустким верхом і смачною серединкою. Смачного!