Бастурма з конини
(покроковий рецепт з фото)
Тут поділюся досить незвичайним рецептом і розповім, як приготувати бастурму з конини, в'ялене пряне м'ясо, яке є улюбленою для багатьох закускою до пива і винам.
Зберігати готову бастурму можна в марлі, в якій вона готувалася, в холодильнику. Або ж можна тримати її в вакуумному контейнері. Зберігається вона досить довго. Спробуйте!
- Конні - 1 кілограм (вирізка)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Перець червоний - 2 Ст. Ложки (мелений)
- Кмин сухий - 2 Ст. Ложки
- Аніс - 1 щіпка
- Лавровий лист - 4 штуки
Підготуйте кілограм конини, вимийте і висушіть м'ясо. Для того, щоб прискорити процес приготування, можна розрізати м'ясо на два або більше поздовжніх шматків. Якщо на шматку присутній сало, його потрібно зрізати.
Приготуйте розсіл: закип'ятіть воду з сіллю, остудіть його, додайте лавровий лист. Залийте м'ясо розсолом і залиште просочуватися на дві доби. Ємність з м'ясом потрібно тримати в холодильнику.
Після двох діб потрібно злити розсіл, прибрати лавровий лист, висушити м'ясо і підготувати спеції. Кмин, перець і аніс перетріть в ступці, добре обваляйте м'ясо в спеціях, щоб воно було рівномірно покрите шаром з них. Залиште на 15 хвилин.
Тепер все шматки м'яса потрібно щільно загорнути в кілька шарів стерильної марлі. Одержаний брусок міцно стягніть джгутом, перетягуючи м'ясо досить щільно. Утворені бруски потрібно підвісити в добре провітрюваному приміщенні, можна навіть на протязі. В середньому процес в'ялення м'яса відбувається протягом 7 днів. Після закінчення цього терміну м'ясо можна спробувати. Якщо воно щільне і сухе зовні, то можна вважати його готовим.
Їдять бастурму, нарізаючи її тонкими скибочками. Верхній шар з спецій при бажанні можна очистити.