Чужук з конини
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт приготування чужука з конини. Хто не знайомий з такою назвою. Розповім, що це така ковбаска домашнього приготування, яку роблять з конини. Дуже незвично і смачно!
Розповідаю, як приготувати чужук з конини. Взагалі, раніше таку ковбасу готували без сала, і не варили, а довго в'ялили і сушили, поки вона не ставала такою твердою, що можна було зуби зламати, а жувати - цілий день. Не знаю, навіщо кочівники готували саме так, але мені запропонований нижче "м'який" рецепт ковбаси з конини подобається набагато більше. Спробуйте самі!
- Конні - 2 кілограма
- Сало - 700 грам
- Часник - 2 штуки(2 великі головки)
- Спеції - За смаком
- Підготовлена кишка - За смаком (краще візьміть відразу великий шматок, якщо раптом щось піде не так, буде запас)
1. Рецепт досить простий - м'ясо і сало нарізаємо тонкими довгими смужками, щоб вони легко пролізали потім в кишку. Подрібнимо часник, змішаємо його зі спеціями. І цією сумішшю, не шкодуючи, натираємо все-все м'ясо і сало. Потім складаємо їх "бутербродом", м'ясо і поверх нього - сало, і починаємо пропихати в кишку.
2. Коли відокремлювати одну ковбаску від іншої - це на ваш розсуд. Просто переживаємо в потрібному місці ниткою, пов'язуємо, а потім розрізаємо ножем, розділяючи ковбаски друг від друга.
3. Варити їх потім потрібно приблизно 2.5 години в окропі. Щоб було смачніше, рекомендую в воду додавати коріння, цибулю і моркву - як для бульйону.
4. Далі ковбаски повністю остуджуються, охолоджуються в холодильнику. І тільки після цього нарізаються і подаються. Смачного!