Рецепт Борщ з конини фото

Борщ з конини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Густий, ароматний і дуже ситний борщ - саме таким він виходить на бульйоні з конини. Бульйон з конини додасть давно знайомому смаку борщу нові нотки і аромати. А готується легко і просто.

Опис приготування:

Борщ з конини приготувати дуже просто, правда, бульйон вариться трохи довше, ніж зі свинини або курки. Але це не біда, адже зате який ароматний і смачний буде борщ на такому бульйоні. З цього простого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати борщ з конини. І якщо вам попадеться на ринку або в магазині конина - обов'язково візьміть шматочок і зваріть з неї смачний борщ.

  • Конні - 400 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь селери - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Капуста - 300-400 грам
  • Буряк - 2 штуки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Стебла селери - 1 штука (по бажанню)
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець запашний горошком - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 3 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Зелень свіжа - 30 грам
борщ з конини - фото крок 1
М'ясо ретельно миємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Води нам знадобиться літра 2. Ставимо каструлю на вогонь.
борщ з конини - фото крок 2
Очистимо все овочі. Коли бульйон закипить, зберемо пінку і додамо в нього цибулину, морквину, корінь селери і перець. Варимо бульйон години 2. Через півтори години додамо в бульйон пів-ложки солі і лавровий лист.
борщ з конини - фото крок 3
Виймаємо зварене м'ясо з бульйону, прикриємо його поки, щоб не заветрівалось.
борщ з конини - фото крок 4
Овочі з бульйону дістаємо і викидаємо, вони своє"відслужили" .
борщ з конини - фото крок 5
Закладаємо в бульйон очищену і нарізану кубиками картоплю, дрібно порізаний селера і кілька шматочків буряка.
борщ з конини - фото крок 6
Обсмажуємо в маслі на сковороді натерту на крупній тертці моркву, дрібно нарізані цибулю і перець. Потім додаємо натерту на тертці буряк.
борщ з конини - фото крок 7
Додаємо оцет, цукор і щіпку солі. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 15. Потім додамо пасту, обсмажити ще хвилинку.
борщ з конини - фото крок 8
Додаємо трохи окропу, тушкуємо ще хвилин 10.
борщ з конини - фото крок 9
Дрібно шаткуємо капусту, додаємо її в каструлю з бульйоном, коли картопля буде доведена до напівготовності (приблизно хвилин через 10-15 після того, як ми її відправили варитися).
борщ з конини - фото крок 10
М'ясо ріжемо на шматочки і відправляємо в каструлю, туди ж додаємо зажарку зі сковороди. Якщо борщ виходить густим, додайте трохи окропу. Даем борщу закипеть, пробуємо на сіль (якщо потрібно - досолюємо). Хвилин 5-10 нехай покипить, після додамо зелень і вимкнемо.

Схожі рецепти