Борщ з конини
(покроковий рецепт з фото)
Густий, ароматний і дуже ситний борщ - саме таким він виходить на бульйоні з конини. Бульйон з конини додасть давно знайомому смаку борщу нові нотки і аромати. А готується легко і просто.
Борщ з конини приготувати дуже просто, правда, бульйон вариться трохи довше, ніж зі свинини або курки. Але це не біда, адже зате який ароматний і смачний буде борщ на такому бульйоні. З цього простого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати борщ з конини. І якщо вам попадеться на ринку або в магазині конина - обов'язково візьміть шматочок і зваріть з неї смачний борщ.
- Конні - 400 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Корінь селери - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Капуста - 300-400 грам
- Буряк - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Стебла селери - 1 штука (по бажанню)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець запашний горошком - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 3 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Зелень свіжа - 30 грам
М'ясо ретельно миємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Води нам знадобиться літра 2. Ставимо каструлю на вогонь.
Очистимо все овочі. Коли бульйон закипить, зберемо пінку і додамо в нього цибулину, морквину, корінь селери і перець. Варимо бульйон години 2. Через півтори години додамо в бульйон пів-ложки солі і лавровий лист.
Виймаємо зварене м'ясо з бульйону, прикриємо його поки, щоб не заветрівалось.
Овочі з бульйону дістаємо і викидаємо, вони своє "відслужили" .
Закладаємо в бульйон очищену і нарізану кубиками картоплю, дрібно порізаний селера і кілька шматочків буряка.
Обсмажуємо в маслі на сковороді натерту на крупній тертці моркву, дрібно нарізані цибулю і перець. Потім додаємо натерту на тертці буряк.
Додаємо оцет, цукор і щіпку солі. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 15. Потім додамо пасту, обсмажити ще хвилинку.
Додаємо трохи окропу, тушкуємо ще хвилин 10.
Дрібно шаткуємо капусту, додаємо її в каструлю з бульйоном, коли картопля буде доведена до напівготовності (приблизно хвилин через 10-15 після того, як ми її відправили варитися).
М'ясо ріжемо на шматочки і відправляємо в каструлю, туди ж додаємо зажарку зі сковороди. Якщо борщ виходить густим, додайте трохи окропу. Даем борщу закипеть, пробуємо на сіль (якщо потрібно - досолюємо). Хвилин 5-10 нехай покипить, після додамо зелень і вимкнемо.