Рецепт Бастурма зі свинини в домашніх умовах фото

Бастурма зі свинини в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл

Не всім по кишені купити подібний делікатес, тому пропоную рецепт, як приготувати бастурму зі свинини в домашніх умовах. Виходить не гірше магазинної, і можна бути впевненим в якості.

Набагато простіше піти і купити готову бастурму в магазині, це займе всього пару хвилин. А ось для приготування в домашніх умовах потрібно не один день, але ви будете приємно здивовані отриманим результатом. Читаємо і запам'ятовуємо рецептуру, приступаємо до приготування!


  • Шия свиняча - 2 кілограма
  • Сіль - 500 грам
  • Часник - 2 штуки
  • Пажитник - 80 грам
  • Червоний мелений перець - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
бастурма зі свинини в домашніх умовах - фото крок 1
1. Свинячу шию ретельно промиваємо під холодною водою. Для більшої зручності розрізаємо її вздовж на 2 частини. Щедро посипаємо сіллю, відправляємо в вакуумний контейнер і ставимо в холодильник на 24 годину. Через добу дістаємо м'ясо з контейнера, промиваємо і підвішуємо в сухому, провітрюваному приміщенні (з 4 дня).
бастурма зі свинини в домашніх умовах - фото крок 2
2. Беремо всі необхідні спеції для приготування суміші для подальшої обробки м'яса.
бастурма зі свинини в домашніх умовах - фото крок 3
3. Змішуємо всі спеції з борошном, часник пропускаємо кілька разів через прес, розводимо все охолодженої кип'яченої водою до отримання густого соусу. Відправляємо отриману суміш в холодильник на ніч.
бастурма зі свинини в домашніх умовах - фото крок 4
4. Свинину після 4 днів провітрювання поміщаємо в отриманий соус. Дістаємо і відправляємо в вакуумному контейнері на 48 годин в холодильник.
бастурма зі свинини в домашніх умовах - фото крок 5
5. Після закінчення часу дістаємо свинину, очищаємо від соусу і підвішуємо для підсушування на 2 дня. Бастурма готовий!

Схожі рецепти