Бастурма зі свинини в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Не всім по кишені купити подібний делікатес, тому пропоную рецепт, як приготувати бастурму зі свинини в домашніх умовах. Виходить не гірше магазинної, і можна бути впевненим в якості.
Набагато простіше піти і купити готову бастурму в магазині, це займе всього пару хвилин. А ось для приготування в домашніх умовах потрібно не один день, але ви будете приємно здивовані отриманим результатом. Читаємо і запам'ятовуємо рецептуру, приступаємо до приготування!
- Шия свиняча - 2 кілограма
- Сіль - 500 грам
- Часник - 2 штуки
- Пажитник - 80 грам
- Червоний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. Свинячу шию ретельно промиваємо під холодною водою. Для більшої зручності розрізаємо її вздовж на 2 частини. Щедро посипаємо сіллю, відправляємо в вакуумний контейнер і ставимо в холодильник на 24 годину. Через добу дістаємо м'ясо з контейнера, промиваємо і підвішуємо в сухому, провітрюваному приміщенні (з 4 дня).
2. Беремо всі необхідні спеції для приготування суміші для подальшої обробки м'яса.
3. Змішуємо всі спеції з борошном, часник пропускаємо кілька разів через прес, розводимо все охолодженої кип'яченої водою до отримання густого соусу. Відправляємо отриману суміш в холодильник на ніч.
4. Свинину після 4 днів провітрювання поміщаємо в отриманий соус. Дістаємо і відправляємо в вакуумному контейнері на 48 годин в холодильник.
5. Після закінчення часу дістаємо свинину, очищаємо від соусу і підвішуємо для підсушування на 2 дня. Бастурма готовий!