Рецепт Бастурма в домашніх умовах фото

Бастурма в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Солоне

Мало хто знає, що бастурму можна не тільки купити в магазині, але і приготувати вдома самостійно. Насправді це зовсім нескладно, хоча процес займає досить багато часу.

Для приготування цієї страви вам знадобиться цілий шматок яловичини. Чим він товще і більше, тим довше буде сушиться бастурма. Зберігати м'ясо можна в холодильнику, обернувши в папір. Це відмінна закуска до пива. Щоб дізнатися, як приготувати бастурму в домашніх умовах, прочитайте цей рецепт.

  • Яловичина - 700 грам
  • Часник сушений - 70 грам
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Мелена паприка - 2 Ст. Ложки
  • Перець кайенский - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 500 грам
  • Вода - 3 Ст. Ложки
бастурма в домашніх умовах - фото крок 1
Сушений часник, kurkumu, паприку і кайенский перець покладіть в кавомолку або в чашу блендера і подрібніть до однорідного стану. Спеції складіть в баночку і щільно закрийте кришкою.
бастурма в домашніх умовах - фото крок 2
М'якоть яловичини вимийте і висушіть. Зачистіть її від плівок і зайвого жиру. Потім насипте в контейнер половину солі, викладіть на неї яловичину. Зверху насипте решту і покладіть контейнер в холодильник.
бастурма в домашніх умовах - фото крок 3
Яловичина повинна знаходиться в холодильнику дві доби. Весь цей час необхідно періодично перевертати шматок м'яса і зливати виділилася рідина.
бастурма в домашніх умовах - фото крок 4
Через дві доби промийте яловичину від солі. Відріжте шматочок і спробуйте на смак. Якщо м'ясо занадто солоне, то вимочіть його в холодній воді протягом години. Потім промокніть м'ясо паперовими рушниками.
бастурма в домашніх умовах - фото крок 5
Розведіть суміш з спецій трьома столовими ложками води. Натріть отриманою масою шматок м'яса і підвісьте його сушиться на протязі. Через чотири дні бастурма буде готова.

Схожі рецепти