Джем з моркви
(покроковий рецепт з фото)
А ви пробували коли-небудь джем з моркви? Якщо ні, то терміново приготуйте морквяний джем, тому що це швидко, легко і дуже смачно. Результат не розчарує, джем вийде ароматним і сонячним!
Приготувати джем з моркви дуже просто. Рецептура і покрокові рекомендації дані в інструкції до рецептом. Від такого ласощі ви точно будете в захваті!
- Морква - 500-550 грам (вага вказано в очищеному вигляді)
- Цукор - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Гвоздика - 4 штуки
- Паличка кориці - 1 штука
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
Очищену моркву натріть на дрібній тертці.
Добре промийте лимон і апельсин і зніміть з них цедру.
Вичавіть сік з лимона і апельсина.
Всипте в каструлю з морквою цукор, додайте корицю і гвоздику.
Влийте сік лимона і апельсина, добре розмішайте.
Додайте мускатний горіх і влийте воду. Поставте на невеликий вогонь і варіть годину-півтора, час від часу помішуючи.
Маса повинна увариться приблизно в два рази, вийміть з готового джему гвоздику і паличку кориці.
Остиглий джем розкладіть по банками. Морквяний джем можна приготувати на зиму, а можна для поточних потреб. З таким джемом можна спекти пиріжки або просто намазати на білий хліб. Раджу приготувати! З такої кількості інгредієнтів вийшло приблизно 800-900 Grammy Gemma.