Джем з кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Кизил дуже корисна і соковита ягода. Має яскравий червоний колір. Дуже добре підходить для приготування джему або варення. Я покажу, як приготувати джем з кизилу з наступною консервацією на зиму.
Дуже смачний джем вийде у вас завдяки даним рецептом. Взимку на столі не так багато вітамінів, а ласощі з кизилу зможе відмінно поповнити ваш організм запасом вітамінів. Також джем підкреслить пишність ваших страв: млинці, оладки, tartalettes, профитроли з кремом і джемом.
- Кизил - 1, 5 кілограма
- Цукор - 800 грам
Для приготування джему беремо кизил. Ягоди кизилу треба перебрати, видалити хвостики, прибрати погані ягоди. Потім промиваємо, поміщаємо ягоди в товстостінну каструлю або в таз для варіння.
До ягід додайте цукор, перемішайте. Кісточки з ягід ми не видаляли. Вони при варінні дають смак і покращують смак джему. На середньому вогні ставимо варитися джем.
Варимо 20-40 хвилин, помішуючи. Потім знімаємо з вогню. Далі перетріть джем через дрібне сито. Поверніть масу на плиту і дайте закипіти. Розкладіть по стерильним банкам і закатати.
Ось такий джем з кизилу ми отримаємо. Їсти його можна вже відразу або ж ставити на зберігання до зими.