Лікер з кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 40 хв.
Лікер з кизилу можна легко приготувати в домашніх умовах. Він виходить кисло-солодким, дивовижного рубінового кольору. Такий лікер ідеально підходить для приготування коктейлів.
Опис приготування:
Лікер з кизилу - одне задоволення. Це воістину жіночий напій. Ароматний, яскравий і солодкий, він підійде до будь-якого святкового столу, а також стане відмінною основою для приготування коктейлів. Додайте в лікер вермут, сік апельсина, лимона, содову і коктейль готовий. Горілку кладіть до смаку. Чим міцніше ви хочете отримати лікер, тим більше горілки додавайте. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 500-600 мл. Лікеру.
- Кизил - 350 грам
- Цукор - 350 грам
- Горілка - 250 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
Для приготування лікеру візьміть кизил, горілку і цукор.
Ягоди кизилу добре помийте і викладіть в каструлю.
Залийте кизил водою і поставте каструлю на плиту.
Варіть кизил під кришкою 25-30 хвилин на невеликому вогні.
Відвар з кизилом охолодіть і протріть ягоди через сито.
Відвар процідіть з ягідним пюре.
Після всипте цукор. Знову поставте на плиту і варіть 5-6 хвилин до повного розчинення цукру.
Ягідний відвар з цукром охолодіть і влийте горілку, перемішайте. Можна ще раз процідити через сито або марлю.
Готовий лікер налийте в пляшку і щільно закрийте. Лікер з кизилу зберігайте в прохолодному місці.