Компот з яблук і кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Яблука і кизил, не часто зустрічається поєднання смаків, Проте, Зараз їх сезон, так чому б не приготувати з них смачний домашній напій - компот. Яскравий, гарний, вітамінний!
На початку осені самий розпал яблучного сезону, та й звичайна справа зустріти на прилавках магазинів і ринків яскраві ягоди кизилу. Якщо з'єднати їх разом, вийде відмінний компот. У мене є рецепт, як його приготувати, це легко і просто, розповім як.
- Яблука - 4 штуки
- Кизил - 300-350 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вода - 3 L
Підготуйте інгредієнти.
Поставте на вогонь каструлю з водою, поки вода нагрівається, помийте яблука, видаліть серцевини, наріжте на скибочки.
Як тільки вода в каструлі закипить, додайте в неї яблучні дольки, доведіть до кипіння, після чого додайте за смаком цукор, варіть близько 5 хвилин.
Додайте промитий кизил, варіть ще 3-5 хвилин з моменту закипання.
Остиглий компот налийте в глечик для подачі. Компот з яблук і кизилу вийшов яскравим, красивим, вітамінним, з цікавим смаковим "букетом" .