Кисіль з кизилу
(покроковий рецепт з фото)
Кизил - незвичайно корисна і смачна ягода, з насиченим кисло-солодким смаком і терпкими нотками. З нього варять джеми, варення, компоти. Сьогодні я приготувала кисіль з кизилу і ділюся рецептом.
Кисіль з кизилу готується дуже просто і швидко. Крохмаль можна взяти як кукурудзяний, так і картопляний. Після того, як ягідний відвар буде готовий, можна його процідити. Але можна ягоди залишити. Мені, наприклад, вони подобаються, а ви будете ви ходити за своїм смаком. Кисіль з кизилу - гарний, яскравий, корисний і дуже смачний напій для дорослих і дітей.
- Кизил - 300 грам
- Цукор - 120 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 L

Для приготування киселю потрібно: Кизил, цукор, крохмаль і вода.

Ягоди кизилу помийте і викладіть в каструлю.

Залийте кизил водою і поставте каструлю на плиту.

Доведіть кизил в воді до кипіння і варіть 10-15 хвилин на середньому вогні.

Після додайте цукор за смаком і перемішайте.

У мисочку насипте крохмаль.

Влийте 100 мл. Води і добре перемішайте до повного розчинення крохмалю.

Відвар кизилу з цукром доведіть до кипіння і влийте розведений у воді крохмаль. Постійно перемішуючи протягом кількох хвилин доведіть кисіль до загустіння.

Кисіль з кизилу готовий. Подавайте до столу в теплому або в холодному вигляді.