Рецепт Кисіль з кизилу фото

Кисіль з кизилу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил, Ягоди
Дієтичне харчування
На полуденок
Напої, Кислий

Кизил - незвичайно корисна і смачна ягода, з насиченим кисло-солодким смаком і терпкими нотками. З нього варять джеми, варення, компоти. Сьогодні я приготувала кисіль з кизилу і ділюся рецептом.

Кисіль з кизилу готується дуже просто і швидко. Крохмаль можна взяти як кукурудзяний, так і картопляний. Після того, як ягідний відвар буде готовий, можна його процідити. Але можна ягоди залишити. Мені, наприклад, вони подобаються, а ви будете ви ходити за своїм смаком. Кисіль з кизилу - гарний, яскравий, корисний і дуже смачний напій для дорослих і дітей.

  • Кизил - 300 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 1, 5 L
кисіль з кизилу - фото крок 1
Для приготування киселю потрібно: Кизил, цукор, крохмаль і вода.
кисіль з кизилу - фото крок 2
Ягоди кизилу помийте і викладіть в каструлю.
кисіль з кизилу - фото крок 3
Залийте кизил водою і поставте каструлю на плиту.
кисіль з кизилу - фото крок 4
Доведіть кизил в воді до кипіння і варіть 10-15 хвилин на середньому вогні.
кисіль з кизилу - фото крок 5
Після додайте цукор за смаком і перемішайте.
кисіль з кизилу - фото крок 6
У мисочку насипте крохмаль.
кисіль з кизилу - фото крок 7
Влийте 100 мл. Води і добре перемішайте до повного розчинення крохмалю.
кисіль з кизилу - фото крок 8
Відвар кизилу з цукром доведіть до кипіння і влийте розведений у воді крохмаль. Постійно перемішуючи протягом кількох хвилин доведіть кисіль до загустіння.
кисіль з кизилу - фото крок 9
Кисіль з кизилу готовий. Подавайте до столу в теплому або в холодному вигляді.

Схожі рецепти