Компот з кизилу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати компот з кизилу на зиму на трилітрову банку. Такий компот славиться своїм терпким смаком і незвичайним свіжим ароматом. У сезон запасайтеся вітамінами!
Компот з кизилу на зиму в домашніх умовах завжди виходить трохи терпким і незвичайним, з яскравим червоним кольором і апетитним ароматом. До того ж, кизил володіє масою корисних властивостей, так що такий кислуватий компотік підійде не тільки для застілля, але і в якості профілактики грипу взимку, але ж це ой як актуально в холодну пору року
Рецепт компоту з кизилу на зиму на трилітрову банку у мене наступний:
1. Кизил добре вимиємо і очистимо від дрібного сміття і налиплого листочків.
2. Кладемо в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо водою. До речі, якщо ягоди кизилу у вас заморожені, то попередня розморожування не буде потрібно.
3. На повільному вогні доводимо рідину до кипіння, і тримаємо на вогні без кришки ще 10 хвилин.
4. Знімаємо з вогню і під кришкою залишимо настоюватися до охолодження.
5. Ще раз відправимо каструлю на вогонь, і доводимо до кипіння.
6. Відразу після закипання розливаємо компот по чистим стерилізованим баночках, і закочує прокип'яченими кришками.
Готово! Зберігайте такий компот в перевернутому вигляді до охолодження, після чого його можна відправити в холодильник, льох або комору чекати своєї години взимку. Повірте, смак, аромат і колір у такого напою приголомшливі, так що не полінуйтеся в разі чого купити потрібні інгредієнти і приготувати. Хай щастить!
- Кизил - 300 грам
- Вода - 2 L
- Цукор - 0.5 склянки
Рецепт компоту з кизилу на зиму на трилітрову банку у мене наступний:
1. Кизил добре вимиємо і очистимо від дрібного сміття і налиплого листочків.
2. Кладемо в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо водою. До речі, якщо ягоди кизилу у вас заморожені, то попередня розморожування не буде потрібно.
3. На повільному вогні доводимо рідину до кипіння, і тримаємо на вогні без кришки ще 10 хвилин.
4. Знімаємо з вогню і під кришкою залишимо настоюватися до охолодження.
5. Ще раз відправимо каструлю на вогонь, і доводимо до кипіння.
6. Відразу після закипання розливаємо компот по чистим стерилізованим баночках, і закочує прокип'яченими кришками.
Готово! Зберігайте такий компот в перевернутому вигляді до охолодження, після чого його можна відправити в холодильник, льох або комору чекати своєї години взимку. Повірте, смак, аромат і колір у такого напою приголомшливі, так що не полінуйтеся в разі чого купити потрібні інгредієнти і приготувати. Хай щастить!